'Bankadan arıyoruz deyip' o soruyu sordular: Hesabı bir günde sıfırlandı! Adına bir de kredi çektiler

'Bankadan arıyoruz deyip' o soruyu sordular: Hesabı bir günde sıfırlandı! Adına bir de kredi çektiler

Geçtiğimiz haftalarda bankadan arandığını zanneden 54 yaşındaki adam, dolandırıcıların tuzağına düştü. Adına kredi çekilen ve hesabındaki paranın sıfırlandığını fark edince soluğu emniyette aldı. İşte detaylar...

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşayan emekli Ahmet K. (54), cep telefonuna gelen bir aramayla dolandırıcılığın kurbanı oldu. 0850'li bir numaradan arayan ve kendisini banka çalışanı olarak tanıtan şahıs, Ahmet K.'ya, "Temassız kredi kartı hizmetimizden faydalanmak ister misiniz?" diye sordu. Ahmet K. ise bu teklifi kabul etmeyerek herhangi bir işlem yapmadan telefonu kapattı.

BANKA HESABINDAKİ PARASI SIFIRLANDI

Fakat ertesi gün rutin kontrollerini yapan Ahmet K., kredi kartı limitinin 7 bin TL'den 25 bin TL'ye çıkarıldığını fark etti. Hemen müşteri hizmetlerini arayan Ahmet K., hesabında bulunan ve acil ihtiyaç için muhafaza ettiği 3 bin TL'nin çekildiğini öğrendi.

Tvnota'da yer alan habere göre, derhal bankaya giden Ahmet K., internet bankacılığı üzerinden 49 bin TL kredi çekildiğini ve kredi kartından yapılan işlemlerle birlikte toplamda 75 bin TL'sinin hesabından çekildiğini öğrendi. Dolandırıldığını anlayan Ahmet K., hemen en yakın polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN