İşçi olarak başladı fabrika sahibi oldu! Kardeşleriyle 2 fabrikanın başında duruyor, 600 kişiye ekmek kapısı oluyor

İşçi olarak başladı fabrika sahibi oldu! Kardeşleriyle 2 fabrikanın başında duruyor, 600 kişiye ekmek kapısı oluyor

Küçük yaşlarda işçi olarak adım attığı tekstil sektöründe şimdi fabrikatör olarak faaliyet gösteriyor. Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşamını sürdüren 41 yaşındaki Aytaç Karabulut, küçük yaşlarda işçi olarak girdiği tekstil sektöründe şimdi iki fabrikanın sahibi olarak görev alıyor.

İstanbul'da liseden mezun olması ile birlikte 2 ağabeyi ve iki kardeşi ile 5 yıl tekstil fabrikasında çalışan Aytaç Karabulut, kardeşleriyle kendi işini kurma kararı aldı. Eşlerinin altınlarına ve babasının aracını satarak bu işe girişen kara bulut ve kardeşleri 2006 yılında İstanbul'da atölye girerek giyim sektörünün nabzını tutmaya başladı.

İŞÇİLİKTEN FABRİKATÖRLÜĞE

Aytaç Karabulut ve 4 kardeşi 2006 yılında girdiği giyim sektöründeki işlerini 2011 yılında büyüterek Amasya Suluova Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) fabrika kurdu. Ardından Suluova OSB bölgesinde 2 fabrikasını açan Karabulut Kardeşler, bugün yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlıyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren Karabulut, evli ve bir çocuk babasıdır.

Patronlar Dünyası on X: "41 yaşındaki Aytaç Karabulut, küçük yaşta işçi olarak girdiği tekstil sektöründen sonra 2 fabrika sahibi oldu https://t.co/NJ3yFFMUQN" / X

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Kendini koyduğu hedefler ile birlikte sürekli ilerleme kaydettiğini ifade eden Karabulut, "Küçük yaşta ağabeylerim ve kardeşlerimle işçi olarak başladığımız tekstil işletmesinde bugün İstanbul ofis olmak üzere Amasya'da iki fabrikamız mevcut. Yaklaşık 600 çalışanımızla dünyanın global markalarına aylık 200 bin kapasiteyle ürün yapıyoruz. Çalışan arkadaşlarımızın da desteğiyle çok daha büyüyüp hayallerimiz gün geçtikçe değer kazanacaktır diye ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

Küçük yaşta işçi olarak girdiği tekstil sektöründe kardeşleriyle fabrika sahibi oldu - Vitrin Haber - Sinop Haberleri

Anadolu'ya açılma kararı almaları ile birlikte Amasya'da fabrika kuran Karabulut, fabrika açma kararının tamamen spontane bir şekilde geliştiğini belirtti. Buradaki insanların hem bakış açısı hem de kendini geliştirme isteklerini onları bugünkü konuma getirdiğini ifade eden Karabulut, en büyük etkenin bu olduğunu vurguladı. Gümüşhacıköy ilçesinde faal olmayan bir fabrikaları bulunduğunu ifade eden Karabulut, "Açıkçası hala kendimizi işçi olarak görüyoruz. Bu, psikolojik bir durum herhalde” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN