Venedik Film Festivali: 'Altın Aslan' ödülünü ‘The Room Next Door’ filmi kazandı

Venedik Film Festivali: 'Altın Aslan' ödülünü ‘The Room Next Door’ filmi kazandı

Bu yıl İtalya'da 81'incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Büyük ödül 'Altın Aslan'ı Pedro Almodovar'ın yönettiği 'The Room Next Door' filmi kazandı.

Dünyanın en prestijli sinema etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 81'incisi İtalya'da düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalin büyük ödülü "Altın Aslan"ı İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın yönettiği "The Room Next Door" filmi kazandı.

italyada-bu-yil-81incisi-duzenlenen-uluslararasi-venedik-film-festivalinde-buyuk-odul-altin-aslani-ispanyol-rejisor-pedro-almodovarin-yonettigi-the-room-next-door-filmi-kazandi.jpg
Büyük ödül Altın Aslan'ı Pedro Almodovar'ın yönettiği "The Room Next Door" filmi kazandı

Festivalde en iyi yönetmen ödülü olan "Gümüş Aslan", ABD'li yönetmen Brady Corbet’in "The Brutalist" filmine verildi.

en-iyi-yonetmene-verilen-gumus-aslan-odulune-the-brutalist-filminin-abdli-yonetmeni-brady-corbet-layik-goruldu-001.jpg

En iyi erkek oyuncu ödülünü (Coppa Volpi) Fransız aktör Vincent Lindon, "The Quiet Son" filmindeki performansıyla kazanırken, en iyi kadın oyuncu ödülü (Coppa Volpi) ise Nicole Kidman’a "Babygirl" filmindeki rolüyle takdim edildi.

gecede-en-iyi-erkek-oyuncu-odulunu-coppa-volpi-the-quiet-son-filminde-gosterdigi-performansla-fransiz-aktor-vincent-lindon-kazandi.jpg

En iyi senaryo ödülü ise senaristler Murilo Hauser ve Heitor Lorega’ya "Ainda Estou Aqui (I'm Still Here)" filmiyle verildi.

dea-kulumbegashvilinin-yonettigi-april-filmi-juri-ozel-odulu-kazandi.jpg
Dea Kulumbegashvili'nin yönettiği "April" filmi, "Jüri Özel Ödülü" kazandı

ÖDÜLÜNÜ FİLİSTİNLİLERE DADI

Gecede öne çıkan bir diğer nokta ise birçok sanatçının Gazze’de İsrail'in insanlık dışı saldırılarına dikkat çekmesiydi. Festivalde geleceğin yönetmenlerine verilen "Geleceğin Aslanı" ödülünü kazanan Yahudi yönetmen Sarah Friedland, ödül konuşmasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınayarak ödülünü Filistin halkına adadı. Friedland, "Bu ödülü, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 336. gününde ve işgalin 76. yılında kabul ediyorum." diyerek salondan büyük alkış aldı.

maura-delperonun-yonettigi-vermiglio-filmi-juri-buyuk-odulu-gumus-aslani-kazandi.jpg
Maura Delpero'nun yönettiği "Vermiglio" filmi, Jüri Büyük Ödülü "Gümüş Aslan"ı kazandı

Diğer yandan, çok sayıda İtalyan sanatçı da Gazze'de devam eden "soykırıma" dair festival yönetimini sessiz kaldığı ve İsrail yapımı filmlerin gösterilmesine izin verdiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Uluslararası Venedik Film Festivali’nin, 27 Ağustos - 6 Eylül 2025 tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN