Bu kez ne Marmara ne Ege… Oraya ziyaretçi akını var, sakin şehir ünvanlı ilçe güzelliğiyle Antalya'yı solda bırakıyor

Bu kez ne Marmara ne Ege… Oraya ziyaretçi akını var, sakin şehir ünvanlı ilçe güzelliğiyle Antalya'yı solda bırakıyor

Tatil yapmak isteyenler ne Marmara'ya ne de Ege'ye gidecek. Sakin şehir ünvanı bulunuyor bu güzelliği gören başka bir yere gitmek istemiyor. Bu şehir resmen ziyaretçi akınına uğruyor Antalya'yı bile solda sıfır bırakıyor. İşte tüm detaylar…

Herkesin bildiği tatil mekanlarının aksine kimsenin keşfetmediği birçok güzellikte Türkiye topraklarında yatıyor. Sakin şehir unvanı ile bilinen Ordu’nun Perşembe ilçesi yılın 8 ayında yaklaşık 70.000 yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

TÜRKİYE'NİN SAKİN ŞEHRİ

Türkiye'nin sakin şehri unvanına sahip Perşembe ilçesi 8 ayda yaklaşık 700.000 kişi tarafından ziyaret edildi. Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, ilçeye gelen ziyaretçi sayısının her yıl daha da arttığını dile getirdi.

Yason Burnu, Perşembe/Ordu

Perşembe ilçesi doğal yapısı ve muhteşem Denizi ile birçok turisti kendine çekiyor. Turistlerin ilçede En çok ziyaret ettiği noktaları işaret eden Albayrak, Tepeli karabatak kuşlarının nadiren yuva yaptığı ve gümüş renkli martıların yaşam alanı olarak görülen Hoynat Adası ile Yason Burnu’nun ziyaret edildiğini söyledi.

Perşembe Yaylası - Menderesler, Aybastı/Ordu

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI YOĞUN GEÇTİ

Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinde ve 3 aylık yaz döneminde ziyaretçilerin yoğun olarak Perşembe ilçesine geldiğini belirten Albayrak, ziyarete gelen kişilerin esnafın ilgisinden de memnun kaldığının altını çizdi. Türkiye'nin her yerinde yavaş yavaş artan karavan turizminin Ordu'nun Perşembe ilçesinde de arttığını söyleyen Albayrak, "Elde ettiğimiz verilere göre bu yılın 8 ayında 'sakin şehir' ünvanlı ilçemize yaklaşık 700 bin ziyaretçi geldi. Yıl sonu itibarıyla bu rakamın 1 milyona çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Hoynat Adası'na turist ilgisi (Türkiye'deki nadir noktalardan biri) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

37.000 nüfuslu Perşembe ilçesinin bu kadar ziyaretçi almasının nedenini yapılan yatırımlara bağlayan Albayrak, Büyükşehir Belediyesi'nin Hoynat Adası çevresinde yaptığı düzenleme ile birlikte Yason Burnu’ndaki iyileştirme çalışmalarının ziyaretçi sayısını arttırdığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN