500 kebap ustası bir araya geldi! Dünyanın en büyük kebabında son düzlük: Tam 2.5 kilometre uzunluğunda…

500 kebap ustası bir araya geldi! Dünyanın en büyük kebabında son düzlük: Tam 2.5 kilometre uzunluğunda…

Kebap denildiğinde herkesin hakkına Türkiye geliyor. Fakat bu lezzeti bir rekor kırarak da taçlandırmak Türklere yakışırdı. 500 kebap ustasının bir araya geldiği Festival kapsamında dünyanın en büyük kebabı içinde kollar sıvandı. Tam 2.5 kilometre uzunluğunda olacak…

Guinness dünya Rekorlar Kitabı'na girmek için kollar sıvandı. 2.5 kilometre uzunluğunda kebap yapmak için 500 kebap ustası bir araya geldi. Dünyanın en uzun kebabı yapılacak. Kebap ustalarının uzun serüveni rekoru getirecek.

DÜNYANIN EN UZUNU YAPILACAK

Dünyanın en uzun kebabını yapmak için 500 kebap ustası bir araya geldi. 2.5 kilometre uzunluğunda kebap yapılması için hazırlıklar tamamlandı. GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında, 500 ustanın bir araya gelerek 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapması da dünyanın en uzun kebabı denemesi içinde bir ilk olacak.

Gaziantep'te Dünyanın En Uzun Kebabı Rekor Denemesi için Hazırlıklar Tamamlandı

Festivalin ilk gününde yapılacak deneme ile birlikte Guinness dünya rekorları tarafından tescillenmiş olan 2047 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun kebabı rekoru da kırılmış olacak. 500 deneyimli kebap ustası yaklaşık iki buçuk kilometre uzunluğunda bir kebap hazırlayarak yeğeni rekoru da beraberinde getirecek.

Dünyanın En Uzun Kebabı İçin Hazırlıklarını Tamamladı - Siverek Son Dakika Haberleri - Siverek Hedef Gazetesi

Kebap ustaları hazırlıklar doğrultusunda şişlere taktıkları etleri belirlenen alanda pişirerek son denemeyi başarıyla tamamladı. Rekor denemesinin tamamlanması ile birlikte hazırlanan kebapların ziyaretçilere ikram edilmesi planlanıyor.

Kebap ustaları, hazırlıklar çerçevesinde şişlere taktıkları etleri belirlenen alanda pişirerek son denemeyi başarıyla tamamladı. Rekor denemesi tamamlandıktan sonra, hazırlanan kebapların ziyaretçilere ikram edilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN