Yahudi yönetmen Sarah Friedland ödülünü Filistinlilere adadı: Yanınızdayım

Yahudi yönetmen Sarah Friedland ödülünü Filistinlilere adadı: Yanınızdayım

İtalya’da düzenlenen 81. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde "Geleceğin Aslanı" ödülünü kazanan Yahudi yönetmen Sarah Friedland, ödül konuşmasında İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi. Ödüllü yönetmen, “Filistin halkının özgürlük mücadelesini destekliyorum” dedi.

İtalya'da bu yıl 81’incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali sona erdi. Festivalde büyük ödül “Altın Aslan”ı, İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın filmi "The Room Next Door" kazandı.

Festivalde gelecek vadeden yönetmenlere verilen "Geleceğin Aslanı" ödülünü kazanan "Familiar Touch" filminin ABD’li yönetmeni Sarah Friedland ise etkileyici bir konuşmaya imza attı.

Musevi olan Friedland, ödülünü Gazze'de devam eden işgal nedeniyle Filistinlilere adadı.

Friedland, ödül konuşmasında, Filistin halkıyla dayanışmasını dile getirerek, "Bu ödülü, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 336. gününde ve işgalin 76. yılında kabul ediyorum. Özgürlük mücadelesinde Filistin halkının yanındayım” dedi.

Diğer yandan, çok sayıda İtalyan sanatçı da Gazze'de devam eden soykırıma dair festival yönetimine sessiz kaldığı ve İsrail yapımı filmlerin gösterilmesine izin verdiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN