10 saatlik otopsi tamamlandı: Amcanın otomobili yeniden inceleniyor

10 saatlik otopsi tamamlandı: Amcanın otomobili yeniden inceleniyor

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın otopsisi tamamlandı. Yaklaşık 10 saat süren incelemenin ardından Narin'in naaşı, bugün doğduğu köyde toprağa verilecek. Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği tutuklanan amcasına ait otomobil ise jandarma tarafından yeniden incelenmeye alındı. Olayın tüm detaylarıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır'ı yasa boğan olayda yeni bir gelişme yaşandı. 19 gün sonra bulunan Narin Güran'ın cansız bedeni üzerinde yapılan 10 saatlik otopsi işlemi tamamlandı. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan bilgiye göre, olayın tüm yönleriyle ilgili incelemeler sürüyor.

Otopsiye katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin'in bedeninin 19 gün sonra bulunması nedeniyle ölüm nedeninin belirlenmesinin zor olduğunu ifade etti.

Narin'in naaşı bugün Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak doğduğu ve katledildiği köyde toprağa verilecek.

Otopsiye katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Adli Tıp Kurumu önünde sürece ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Kamuoyuna yansıdığı üzere Narin bir torbada, bulunduğu yerde gömülü bir şekilde üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Narin'e ait eşyalar, çantası da terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar artık bir delil. Bunların hepsi tek tek inceleniyor.

19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Raporlar gelmediği sürece bir şey söylemek çok zor. İçeride 14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Rapor sonuçlarını beklememiz lazım.

Narin’in bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölümün sebebini bulmak da biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı. Büyük ihtimalle ilgili makamlar açıklama yapar. Nasıl öldürüldüğü ile ilgili net bir şey söylememiz zor görünüyor."

AMCANIN ARACI YENİDEN İNCELENİYOR

Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil, incelenmek üzere jandarma tarafından tekrar götürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN