Türkiye’nin tahıl ambarıydı… O sebzede de yüksek verim geldi! Deneme diye başlandı her yıl ekilecek

Türkiye’nin tahıl ambarıydı… O sebzede de yüksek verim geldi! Deneme diye başlandı her yıl ekilecek

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen o şehri bu kez de sebze ekimiyle adından söz ettiriyor. Şans vereyim dedikleri o sebze şansları oldu. Yüksek verim sağlanıyor çiftçilerin yüzü görüyor. Bölgenin tarım potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde her yıl yetiştirilen arpa, buğday, şeker gibi ürünler adından söz ettirirken bu yıl toprakla buluşan ürün biber oldu. Endüstriyel ürün ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Altıntaş ilçesi alternatif ürün olarak bibere yöneliyor.

TÜRKİYE'NİN ÜRETİM BÖLGESİ OLACAK

Kahya ve çevre illerde yetiştirilen arpa, buğday, şeker pancarı ve nohut gibi tahıl ve endüstriyel ürünlerin ihtiyacının büyük bir bölümü ülkeden karşılanıyor. Bazı üreticiler bu yıl alternatif olarak bibere yönelirken Altıntaş ovasında üretimi yapılan ürünlerde başarı sağlandı. İşçiler tarladan topladıkları ürünleri satış noktalarını gönderiyor.

Altıntaş Ovası'nda alternatif ürün olarak yetiştirilen biber, üreticisini sevindirdi | TRT Haber Foto Galeri

Murathanlar köyünde yaşayan Hasan Tamir, önceki yıllarda çoğunlukla hububat ekimi yaptığı yaklaşık yüz dekar büyüklüğündeki tarlasına ilk kez biber fidesi diktiğini söyledi. Biber veriminin kendisini memnun ettiğini söyleyen Tamir, "Arazimize dolmalık, sivri, çarliston, Demre, üçburun ve yeşil kıl biber çeşitlerinin fidelerini diktik. 'Olmaz' diyenler oldu ama oldukça güzel verim alıyoruz. Yaklaşık 50 tarım işçimizle günde 10-12 ton biber toplayıp kamyonlarla Ankara'ya gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

Kütahya'daki Altıntaş Ovası'nda alternatif ürün olarak yetiştirilen biber, üreticisini sevindirdi - Uşak haberleri, Uşak Sondakika Haberleri

Üretimden oldukça memnun olduğunu ve verim aldığını ifade eden Tamir, bu durumun ilçede farklı ürünlerin yetiştirilebileceğinin de bir göstergesi olduğunu söyledi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN