Öğretmenlere denetim yapılacak: Geçemeyenler yandı

Öğretmenlere denetim yapılacak: Geçemeyenler yandı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki Öğretmenlerin Değerlendirilmesi ve Performans Süreçleri. Denetimden geçemeyen öğretmenler dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan öğretmenler, kamu personeli statüsünde olmalarına rağmen genel hizmet sınıfı personeli olarak değerlendirilmezler. Halk arasında “düz memur” olarak bilinen bu kategoriye dahil olmayan öğretmenler, eğitim-öğretim sınıfı altında özel bir konumda yer alırlar. Öğretmenlik, uzmanlık ve ihtisas gerektiren bir meslek olduğundan, bu mesleği icra edenlerin durumu farklı bir çerçevede düzenlenmiştir.

Performans Değerlendirme Süreci

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bir bildiri doğrultusunda, çeşitli sebeplerle soruşturmaya tabi tutulan öğretmenlerin performansları, bakanlık müfettişleri tarafından incelenmektedir. Bu incelemenin sonucunda, eğer öğretmenlerin performansları yetersiz bulunursa, öğretmenler özel olarak oluşturulmuş akademilerde eğitime alınacaklardır.

Bu akademilerde verilen eğitimlerin ardından, öğretmenler farklı bir müfettiş grubu tarafından yeniden değerlendirilecektir. İkinci değerlendirme sonucunda da performanslarında herhangi bir iyileşme gözlemlenmezse, bu öğretmenler genel hizmetler sınıfına, yani “düz memur” olarak atanacaklardır.

Yasal Düzenlemeler ve Amaçları

Yapılan yasal düzenlemeye göre, “Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından gerçekleştirilen denetim ve inceleme neticesinde, öğretmenlik mesleği yeterlikleri açısından görevlerini yerine getirmede yetersizlik tespit edilen kadrolu öğretmenler, Akademi tarafından eğitime alınır. Eğitimin tamamlanmasının ardından, ilgili öğretmenler, ilk denetimde görev almayan bakanlık veya eğitim müfettişlerince yeniden değerlendirilecektir. İkinci değerlendirme sonucunda da yetersizlik tespit edilenler, genel idare hizmetleri sınıfında uygun kadrolara atanacaktır.”

Bu süreçler, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmayı ve eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflemektedir. Bu sayede, eğitim sisteminin genel verimliliği ve kalitesi artırılarak, öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması sağlanacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN