Bir kaşığı bile kabızlığı anında kesiyor! Büyük sıkıntıdan kurtaran muhteşem karışım

Bir kaşığı bile kabızlığı anında kesiyor! Büyük sıkıntıdan kurtaran muhteşem karışım

Büyük tuvaletin yapılması şartlı bir refleks olduğu için uyandıktan sonra ve yemekten sonra kalın bağırsakların aktivitesi artar. Bu nedenle özellikle uyandıktan sonra ilk iki saat içerisinde ve kahvaltıdan sonra tuvalete gitme alışkanlığının kazanılması kabızlığın iyileşmesinde önemli bir role sahip. İşte, kabızlığa hızlı çözüm getiren doğal besinler...

Kabızlık, bağırsak hareketlerinde yavaşlama sonucu oluşan ve sık görülen bir sorun. Haftada üç seferden az dışkılama ihtiyacı duyulması kabızlık olarak tanımlanıyor. Kabızlık sorunuyla uzun süredir boğuşuyorsanız mutlaka uzman bir doktora gitmenizde fayda var fakat bazı doğal yöntemlerle de sorununuzu çözebilirsiniz.

KABIZLIĞI ÖNLEYEN DOĞAL KARIŞIM

Mynet'te yer alan habere göre, evde hazırlayacağınız pratik bir karışım sayesinde şiddetli kabızlıktan kurtulmanız mümkün olabilir. Keten tohumu kabızlığı önlüyor. Keten tohumunu havanda döverek sabahları aç karnına az yağlı yoğurtla karıştırarak yiyin. Kısa sürede kabızlık sorunundan kurtulacaksınız.

KABIZLIĞI GİDEREN BESİNLER NELER?

HURMA

Doğranmış 3 su bardağı hurma, 1 su bardağı kuru kayısı, 1 su bardağı kuru erik, 6 su bardağı su, yarım bardak limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını robottan geçirin. Karışımı dolapta muhafaza ederek gün boyunca için.

MAYDANOZ ÇAYI

8 dal maydanoz, 12 adet kiraz sapı, 1 tutam yeşil çay, 3 kuru kayısı ve 1 limonu 5 bardak suda kaynatın. Gün içinde aralıklı olarak için.

KURU KAYISI VE MÜRDÜM ERİĞİ

Birkaç adet kuru kayısıyı ve mürdüm eriğini akşamdan 1 bardak suyun içinde bekleterek sabah aç karnına suyunu için, kayısı ve erikleri yiyin. Her sabah tekrarlayın.

KURU KAYISI KARIŞIMI

6 adet kuru kayısı, 5 adet kuru erik, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 dilim limon karışımını yarım bardak suyla kaynatın ve ezerek macun kıvamına getirin. Her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı yiyin ve üzerine 1 bardak ılık su için.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN