Muğla’da 350 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan kül oldu

Muğla’da 350 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan kül oldu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gündür devam eden orman yangını kontrol altına alınabildi. Yangında 250 hektarlık alan etkilenerek toplamda 350 futbol sahası büyüklüğündeki yerin kül olduğu belirtildi.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Denizova Mahallesi’ndeki Sarnıç mevkisinde iki gündür etkili olan orman yangını, kontrol altına alındı. Yangının, cumartesi öğle saatlerinde nedeni henüz belirlenemeyen bir şekilde başladığı bildirildi.

Yangın, alevlerin özellikle Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında bulunan, ulaşımın zor olduğu Kartal Kanyonu’nda yoğunlaşarak gece boyunca sürdü. Ekipler, yangına karadan müdahalede bulunurken, ulaşımın mümkün olmadığı bölgelere gece görüşlü iki helikopter gönderildi.

yeni-proje-5-002.jpg

Söndürme çalışmaları, sabah saatlerinde hava araçlarının da desteğiyle yeniden hız kazandı. Yetkililer, yangının şu anda kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

yeni-proje-6-001.jpg

Yangında yaklaşık 250 hektarlık (350 futbol sahası büyüklüğünde) ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

yeni-proje-7-001.jpg

Yangının kesin nedeni ve tam olarak ne kadar zarar meydana geldiği ise yetkililer tarafından yapılacak detaylı incelemeler sonrası açıklanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN