Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 24'e yükseldi: Kimler gözaltında?

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 24'e yükseldi: Kimler gözaltında?

Kuran kursuna gittiği günden sonra bir daha görülemeyen Narin'i araba çabaları acı haberle sonuçlanmıştı. Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Kimler gözaltında?

NESİBE GÖVEN ATALAY

21 Ağustos'ta evden Kuran kursu için çıkan Narin'den bir daha haber alınamamıştı. 19 günün sonunda derede bulunan cansız bedeninin ardından gözaltı sayısı 24'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılmasının ardından başlatılan soruşturma genişlemeye devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yaptığı açıklamaya göre, gözaltına alınan kişi sayısı 24'e yükseldi. Peki, gözaltına alınanlar kimler?

Narin'in cansız bedeni bulundu: Daha önce arama yapılan dere yatağından çıktı – Yeni Yaşam Gazetesi | Yeni Yaşam

AİLE ÜYELERİ VE DİĞER ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi, babası, iki erkek kardeşi, üç amcası ve amcasının eşi bulunuyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, otopsi işlemleri tamamlandı ve alınan doku örneklerinin daha detaylı incelenmesi için Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Kurumlarına gönderildi.

SORUŞTURMA DETAYLARI

Narin Güran’ın cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra, evine iki kilometre mesafede Eğertutmaz Deresi kenarında bulunmuştu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in çuvala konularak dere kenarına bırakıldığını ve üzerinin taş ve dallarla kapatıldığını belirtti. Jandarma ekipleri bölgedeki arama çalışmalarını gelen bir ihbar üzerine yoğunlaştırmıştı.

ADALET BAKANI VE CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

Adalet Bakanı Tunç, soruşturmanın her ayrıntısının titizlikle incelendiğini ve deliller doğrultusunda 1 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi. Tunç, sürecin titizlikle devam edeceğini ve Narin’in ölümünden sorumlu olanların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da X hesabından yaptığı paylaşımda, Narin’i katledenlerin hak ettikleri en ağır cezayı alacağını ve sürecin bizzat takipçisi olacağını ifade etti.

SORUŞTURMADA KİLİT İSİM: AMCA

Narin’in amcası S.G., olayla ilgili olarak en büyük şüpheli konumunda. S.G.'nin aracında bulunan DNA örnekleri, Narin'in kıyafetlerindeki DNA ile eşleşmişti. Bu bulgu, amcanın "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklanmasına neden oldu. Aile ise amcalarının suçlu olduğuna inanmadığını belirtiyor.

KAMUOYUNDA YANKI UYANDIRAN OLAY

Bu trajik olay, Türkiye genelinde büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da olayın takipçisi olacaklarını belirterek, sorumluların en ağır cezayı alması için çalışacaklarını vurguladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de süreçte adaletin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Bu gelişmeler ışığında, Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturma genişlerken, olayın tüm yönleriyle açığa çıkması için çalışmalar devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN