İBB camiler için harekete geçti! 44 tarihî cami için hummalı hazırlık: 150 kişilik ekip harekete geçti

İBB camiler için harekete geçti! 44 tarihî cami için hummalı hazırlık: 150 kişilik ekip harekete geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi özel ekiplerle camiler için çalışıyor! Eğitim almış ekip gözetiminde malzemeler seçiliyor ve temizlik yapılıyor. 44 tarihî cami için hummalı hazırlık başladı. 150 kişilik ekip harekete geçti...

İstanbul’un tarihi mirasının önemli bir parçası olan camiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından rutin bakım ve temizlik çalışmalarıyla koruma altına alınıyor. İBB, aralarında Eyüpsultan Camii, Fatih Camii, Süleymaniye Camii ve Nusretiye Camii’nin de bulunduğu 44 tarihi camide düzenli olarak temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştiriyor.

İBB, CAMİLERDE TİTİZLİKLE ÇALIŞIYOR

İBB, 150 kişilik uzman ekibiyle İstanbul’un en önemli selatin camilerinden başlayarak, mahalle arası mescitlere kadar geniş bir alanda temizlik ve bakım hizmeti sunuyor. İBB Miras ekibi, tarihi camilerde kullanılan doğal içerikli malzemelerle ve uzman restoratörlerin gözetiminde çalışmalarını yürütüyor. Bu sayede, tarihi yapılara zarar vermeden, özenle hazırlanan malzemeler ve tekniklerle bakım sağlanıyor.

İBB’nin hizmet sunduğu cami sayısı, 2019 yılından itibaren 39’dan 42’ye çıkarken, 2024 Eylül ayından itibaren Arap Cami ve Yıldız Hamidiye Camii’nin de eklenmesiyle bu sayı 44’e yükseldi.

CAMİLERDEKİ BAKIM ÇALIŞMALARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

İBB, şehrin ibadethanelerinde bakım çalışmalarına ek olarak, İstanbul’un manevi dokusunu oluşturan türbe ve hazirelerde de temizlik ve bakım hizmetleri sağlıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 2016 yılında imzalanan protokol doğrultusunda başlatılan çalışmalar, 2019 yılında daha geniş bir kapsamla devam ettirilerek birçok yeni camiyi kapsayacak şekilde genişletildi.

İBB’nin bakım çalışmalarını yürüttüğü camiler arasında şunlar bulunuyor:

Azapkapı Sokullu Mehmet Paşa Cami, Beyazıt Cami, Büyük Çamlıca Cami, Büyük Piyale Paşa Cami, Defterdar İbrahim Paşa Cami, Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Cami, Davud Paşa Cami, Edirnekapı Mihrimah Sultan Cami, Eminönü Yeni Cami, Ertuğrul Tekke Cami, Eyüpsultan Cami, Fatih Cami, Hadım İbrahim Paşa Cami, Hırka-i Şerif Cami, Karaköy Yeraltı Cami, Kılıç Ali Paşa Cami, Küçük Ayasofya Cami, Laleli Cami, Marmara İlahiyat Camii, Mimar Sinan Camii, Molla Zeyrek Camii, Murat Paşa Camii, Nuruosmaniye Camii, Ortaköy Büyük Mecidiye Camii, Pertevniyal Valide Sultan Cami, Rüstem Paşa Cami, Sinan Paşa Cami, Sokullu Şehit Mehmet Paşa Cami, Sultanahmet Cami, Süleymaniye Cami, Sümbül Efendi Cami, Şehzadebaşı Cami, Tophane Nusretiye Cami, Üsküdar Büyük Selimiye Cami, Üsküdar Mihrimah Sultan Cami, Üsküdar Valide-i Atik Cami, Üsküdar Valide-i Cedit Cami, Üsküdar Selami Ali Efendi Tekkesi Cami, Yahya Efendi Cami, Yavuz Selim Cami, Hekim Ali Paşa Cami (restorasyonda olması nedeniyle ara verildi), Hacı Evliya Cami, Arap Cami, Yıldız Hamidiye Cami.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN