FED faiz kararı altın fiyatlarını patlatacak! Altında rekor beklentisi... Dolar sahipleri elinizi çabuk tutun

FED faiz kararı altın fiyatlarını patlatacak! Altında rekor beklentisi... Dolar sahipleri elinizi çabuk tutun

Yatırımcıların gözü, ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu ayki faiz kararında. Faiz indirimi beklentileri, altın fiyatlarını uçurabilir ve rekor seviyelere taşıyabilir. Bu durum, dolarda da dalgalanmalara yol açabilir. İşte uzmanların altın ve dolar tahminleri ve piyasalarda son durum...

ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu ay yapacağı toplantı, piyasalar için büyük önem taşıyor. Faiz indirimi beklentileri, altın fiyatlarında ani bir yükseliş trendini tetikleyebilir. Ekonomist Hikmet Baydar’ın açıklamalarına göre, faiz indirim kararı altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıyabilir.

yeni-proje-17.jpg

ALTIN FİYATLARINDA TARİHİ YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

CNN Türk'te yer alan habere göre, FED’in faiz indirimine gitmesi durumunda, altın fiyatlarının ciddi bir yükseliş göstermesi öngörülüyor. Baydar’a göre, altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak gram altının da 2787 TL seviyesine ulaşması ve 2800 TL’yi test etmesi mümkün olabilir. Bu, altın yatırımcıları için büyük fırsatlar sunabilir.

yeni-proje-15.jpg

DOLAR/TL’DE DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Öte yandan, dolar/TL üzerinde de etkiler hissedilebilir. Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımı riskinin düşmesi, dolardaki baskıyı artırabilir. Carry trade etkisi ve döviz satışlarıyla birlikte dolar/TL’nin şimdilik sert bir yukarı hareket yapması beklenmiyor. Dolayısıyla, dolar sahiplerinin dikkatli olması ve gelişmeleri yakından takip etmesi gerekiyor.

yeni-proje-16.jpg

BORSA İSTANBUL'DA KRİTİK SEVİYELER

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 10 bin puanın hemen altında dalgalı bir seyir izliyor. Ekonomist Baydar, sanayideki daralma ve ekonomik yavaşlamanın borsa üzerinde etkili olduğunu belirtiyor. Kısa vadede yatay bir seyir izlenebilir, ancak 9223 ve 8794 puan seviyeleri kritik destek noktaları olarak öne çıkıyor.

Bu gelişmeler ışığında, yatırımcıların altın ve döviz piyasalarındaki hareketliliği dikkatle takip etmesi ve stratejilerini buna göre belirlemesi önem arz ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN