O kasabadan ev almak isteyenlere devletten 1 Milyon TL hibe! Şartlara uyan bavulunu topluyor

O kasabadan ev almak isteyenlere devletten 1 Milyon TL hibe! Şartlara uyan bavulunu topluyor

İtalya’da kasabalarda nüfusun hızlı bir şekilde düşmesi hükümeti harekete geçirdi. Alınan yeni karar doğrultusunda o kasabadan ev almak isteyenlere devletten 1 Milyon TL hibe verilecek. İşte, şartlar ve diğer detaylar…

Euronews’te yer alan habere göre, İtalya’nın Toskana bölgesinde yetkililer, nüfusu git gide düşen dağ kasabalarına taşınacak kişilere 10.000 ila 30.000 Euro arasında ödeme yapacak.

toskana-2.jpg

KASABA VE KÖYLERDE NÜFUS DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

İtalya’nın kırsal bölgelerinde, göçlerden dolayı nüfus azalırken ekonomi de düşüyor. Bölgede yaşayanlar daha iyi imkanlarda iş bulmak için şehirlere göç ederken kasabalar çürüyen evlerle adeta hayalete dönüşmüş durumda. Bu soruna karşı çözüm üretmek isteyen bölge konseyleri çeşitli yollara başvurmak zorunda kalırken, Sicilya’daki bazı kasabalarda evler 3 Euro gibi sembolik rakamlara satılmaya başlandı. Böylece hem evler bakımsızlıktan kurtuluyor hem de kasabalara yeni sakinler çekiliyor.

Toskana’da bulunan çözüm ise daha farklı. Yetkililer belirli bir süre kasabalarda yaşamayı kabul eden kişilere maaş ödemeye başladı. Böylece hem göç eğilimi azalıyor hem de kasabalar canlanıyor.

toskana-3.jpg

HİBEDEN YARARLANMA ŞARTLARI NEDİR?

“Dağlarda İkamet 2024” ismi verilen yeni programa başvuranlara Toskana kırsalından ev satın almaları için 10.000 ila 30.000 Euro arasında bir ödeme yapılacak. Fakat bu evin Toskana’da nüfusu 5 binin altında olan bir dağ kasabasında yer alması gerekiyor. Ayrıca, mali katkı mülkün satın alma ve yenileme maliyetinin %50’sini de geçemeyecek.

Toskana bölge başkan yardımcısı Stefania Saccardi, Toskana dağlarının “Yeniden keşfedilecek köylere sahip eşsiz güzellikte bölgeler olduğunu fakat nüfusun azalmasından muzdarip olduklarını” belirtti.

toskana-1.jpg

Başvuru yapacakların İtalyan ya da başka bir Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinden birinin vatandaşı olması da gerekiyor. 10 yıldan az olmayacak şekilde oturma iznine sahip AB vatandaşı olmayanlar da başvuru yapabiliyor. Aynı zamanda başvuru yapacakların İtalyan kasabasında ya da şehrinde ikamet kaydının bulunması fakat İtalyan Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından kategorize edildiği üzere bir dağ kasabasında yaşamıyor olmaları gerekiyor.

Başvurular, Toskana Bölgesi web sitesindeki çevrimiçi form kullanılarak yapılabilecek. Başvuru sahiplerinin 27 Temmuz günü yerel saat ile 13:00’e kadar formlarını yollaması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN