DEVA Partili Avşar'dan Diyarbakır-Mardin yangını için kanun teklifi: Yaralar bir an evvel sarılmalıdır

DEVA Partili Avşar'dan Diyarbakır-Mardin yangını için kanun teklifi: Yaralar bir an evvel sarılmalıdır

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçelerinde 20 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen yangın nedeniyle TBMM’ye kanun teklifi sundu. Yangında 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 78 kişinin yaralandığını ve büyük maddi hasar oluştuğunu belirten Avşar, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini ve zararların karşılanmasını talep etti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçelerinde meydana gelen yangın nedeniyle TBMM’ye kanun teklifi sundu. Yangında 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 78 kişinin yaralandığını ve büyük maddi zarar oluştuğunu belirten Avşar, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

20 Haziran 2024 tarihinde çıkan yangının, 55 bin dekarlık mera, orman ve tarım arazisini etkilediğini söyleyen Avşar, şunları söyledi:

"Yapılan ilk tespitlere göre çok sayıda hayvan telef olmuş, bir kısmı kesime gönderilmiş, bir kısmı tedavi altına alınmıştır. Büyük bir bölümünde tahıl yetiştiriciliği yapılan tarım alanlarının üzerindeki ürünler ise yok olmuş ve doğal yaşam büyük zarar görmüştür.”

"ÇEVRENİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ ELZEMDİR”

Yangında yüzlerce ailenin evsiz kaldığını ve geçim kaynaklarını kaybettiğini ifade eden Avşar, altyapı hizmetlerinin de zarar gördüğünü belirtti. Yangının tarım ve hayvancılığı olumsuz etkilediğini ve biyolojik çeşitliliğe büyük zarar verdiğini vurgulayan Avşar, “Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçeleri ile çevresinin afet bölgesi ilan edilmesi elzemdir.” dedi.

Avşar, 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanuna geçici madde eklenmesi gerektiğini belirterek, teklifini şu şekilde sundu: “Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçeleri ve çevreleri, 20 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen yangından dolayı afet bölgesi ilan edilmiştir. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde vatandaşların maddi ve manevi zararlarının tazmininde bu kanun hükümleri uygulanır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN