Alan kenarda beklesin! Altın gümüş ve dolarda yeni rekorlar geliyor, piyasanın piri tarih verdi

Alan kenarda beklesin! Altın gümüş ve dolarda yeni rekorlar geliyor, piyasanın piri tarih verdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasındaki son durumu değerlendirerek yatırımcılara uyarıda bulundu. Risk alınmaması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, yatırımcılar için bakın neler söyledi?

İslam Memiş, her zaman olduğu gibi yine kişisel YouTube kanalından piyasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş’e göre, dolar ile ons altının toparlanma süreci yaşaması, kısa ve orta vadede gram altının da yükselmesine yer hazırlıyor. Yorumlarının yatırım tavsiyesi değeri taşımadığını söyleyen Memiş, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve faiz oranlarını sabit tuttu. Beklentiler karşılandı. Yılın sonuna kadar Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklenmiyor, ancak Eylül ayında Fed faiz indirirse, Merkez Bankası da aynı yönde adım atabilir. Faiz kararlarında Fed'in hamleleri dikkate alınacaktır. Metinde, enflasyonun yüksek olduğuna ve jeopolitik risklere dikkat çekildi.

Ekonomi yönetiminin beklentileri karşılandığı için genel olarak pozitif veriler, not artırımları ve gri listeden çıkma olasılığı gibi etkenler de olumlu karşılanıyor. Ancak, gri listeden çıkmanın abartıldığını düşünüyorum. Borsa İstanbul'da yeni bir ralli beklentisi var, ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Gri listeye alınmanın bedelinden kurtulmak, piyasalarda büyük bir coşku yaratmaz, sadece normalleşme sürecinin bir parçasıdır. Borsa İstanbul şu an yüzde 1.5 yükselişte. Teknik düzeltmeler yaşanıyor. 10.700 seviyesinde tutunabilirse, 11.000 üzerini konuşabiliriz. Bu akşam bunun sonuçlarını göreceğiz. Dar bir bant aralığında hareket eden bir borsa var.

yeni-proje.jpg

RİSK ALMAYIN

Ons altın yüzde 1 artışla günü tamamlıyor. 2.293 dolara kadar geriledi. 2.280 dolar destek seviyesi bulunuyor. 10 dolar için risk almamak gerekir. Temmuz ayında yeni rekorlara hazırlıklı olunması gerektiğini söylemiştim. Altındaki tüm pozisyonlarımız kapalı olduğu için şu an herhangi bir hamle yapmayacağız. Varlıklarımızı koruyacağız ve 2.600 dolar direncini bekleyeceğiz. Bu direnç kırılırsa, 3.000 dolara kadar çıkabilir. Gram altın da yükselişte. 2.485 TL'ye kadar yükseldi. Gram altın alımı konusunda uyarıda bulunmuştum. Yıl sonunda 3.000-3.500 TL beklentimi koruyorum.

islam-memis-altin-2.jpg

HEM DOLAR HEM ONS YÜKSELİŞTİ

Gram altın yatırımcıları dikkat etmeli. Ons altın toparlanıyor, dolar yavaş yavaş yükseliyor. 2.450-2.500 TL aralığında alım yapılabilir. 2.485 TL'den de alırdım ve kenarda beklerdim.

Gümüş onsu 29.02 dolarda. Yüzde 1 artışla dün günü tamamladı. 31, 32, 34 ve 37 doları takip edeceğiz. Gümüşte her düşüş bir alım fırsatıdır. Yükseliş beklentim devam ediyor. Gram gümüş 30.77 TL. Burada da 30.50 TL güçlü bir destek seviyesi. Böyle devam ederse gram gümüş 37 TL'ye kadar çıkabilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN