Devre mülk dolandırıcılığında 36 bin kişiye 'hayal' satmışlar: 5 bin yılda bir gün yapılabilecek tatil...

Devre mülk dolandırıcılığında 36 bin kişiye 'hayal' satmışlar: 5 bin yılda bir gün yapılabilecek tatil...

Yalova'da, otellerinde devre mülk ve ücretsiz tatil vaadiyle misafir ettikleri 36 bin kişiyi özel eğitimli kişiler aracılığıyla ikna ederek dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda tutuklananların sayısı 14'e yükseldi. Oyuncu Yusuf Atala'nın da dolandırıcılar arasında bulunduğu olayda dolandırılan kişilerin ancak 5 bin yılda sadece bir gün tatil yapabilecekleri hesaplandı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izniyle Termal ilçesinde turistik bir otel ve tesislerde gerçekleşen dolandırıcılık operasyonunda önemli bir adım attı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda 30 şüphelinin yakalanması için Yalova, İstanbul, Aydın, Adana ve Kütahya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde 29 kişi gözaltına alındı.

9564791.jpg

OYUNCU YUSUF ATALA DA ARALARINDA

Sorgular sonrası adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Orhan Karaderili ve şirketin CEO'su Tevfik Murat Talas gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, dolandırıcılıkta rol aldığı belirtilen oyuncu Yusuf Atala da tutuklananlar arasında yer alıyor. Toplamda 11 kişi tutuklanırken, 16 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaprak Dökümü'nün Ahmet'i Yusuf Atala tutuklandı 10 milyar liralık vurgun - Internet Haber

SADECE 5 BİN YILDA BİR GÜN TATİL YAPABİLECEKLERDİ

Operasyonlar, şüphelilerin devre mülk hisseleri satma vaadiyle tesislerinde ağırladıkları kişileri psikolojik baskı altında tutarak dolandırdıklarını ortaya koydu. Haksız kazançlarıyla ilgili yapılan hesaplamalarda, en az 36 bin kişinin toplamda 10 milyar lira zarara uğradığı belirlendi. Mağdurların, sadece 5 bin yılda bir gün tatil yapabilecek duruma düştüğü hesaplamalar da dikkat çekti.

9564792.jpg

Dolandırıcıların, mağdur olanları tehdit ederek daha fazla para almak amacıyla kullandıkları yöntemler de soruşturma kapsamında ortaya çıkarıldı. Yalova Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonları kapsamında, bu kişilerin de gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan, artan dolandırıcılık şikayetleri üzerine Yalova'da kurulan Tüketici Mahkemesi'nin talepleri karşılayamaması üzerine yeni mahkemelerin açılması için girişimlerde bulunulduğu belirtildi.

9564794.jpg

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü soruşturma, devre mülk dolandırıcılığı mağdurlarının adalet arayışını da beraberinde getirdi. Operasyonların ardından başlatılan detaylı soruşturma devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN