Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri hakkında karar

Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri hakkında karar

Kayseri'de geçen yıl Atatürk'ün fotoğrafını yakan ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan tutuklanan dört lise öğrencisi, beraat etti. Öğrenciler, fotoğrafın yerde durmasını istemedikleri için yaktıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl 26 Ekim'de Kayseri'nin İncesu ilçesinde yaşanan olayda, lise 12'nci sınıf öğrencileri A.K., A.N., H.E. ve E.K. bir araya geldikleri sırada Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını ateşe verdiler. Bu olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve büyük tepki topladı.

9566110.jpg

Olayın ardından dört öğrenci jandarma tarafından gözaltına alındı ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan tutuklandılar.

İncesu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame düzenlendi. İncesu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, dört öğrenci hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan ceza istendi. Geçtiğimiz yıl kasım ayında mahkemede kapalı oturumda ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu öğrenciler, adli kontrol tedbiri ile tahliye edildiler.

9566111.jpg

BERAAT ETTİLER

Davanın kapalı oturumda görülen karar duruşmasında sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme hakimi, sanıklara söz hakkı verdi. Öğrenciler, "Atatürk'ün fotoğrafını yerde gördük. Atatürk'ün fotoğrafının yerde durmasını istemedik. Bu nedenle yaktık. Beraatımızı istiyoruz." dediler.

9566112.jpg

Mahkeme, dört lise öğrencisinin "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN