İkinci Seçil Erzan vakasında tutuklama: İki ismin mal varlıklarına el konuldu

İkinci Seçil Erzan vakasında tutuklama: İki ismin mal varlıklarına el konuldu

İzmir'de, yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü'nün üç yöneticisi ve dört iş insanını 250 milyon lira dolandırdığı iddia edilen ve intihar girişimi sonrası psikiyatri servisine yatırılan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün tedavisi sürüyor. Paraları aldığı öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç. ise dün akşam adliyede tutuklandı. Hatice Ö. ve S.Ç.'nin mal varlıklarına el konuldu.

Denizbank İzmir Bornova Şubesi'nde, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir dolandırıcılık olayı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Olay, kamuoyunda 'ikinci Seçil Erzan vakası' olarak nitelendirildi. Yaşanan gelişmelerle birlikte Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olarak görev yapan şube müdürü Hatice Ö.'nün, yüksek kar vaadiyle topladığı yaklaşık 250 milyon TL'yi fona ve altına yatırmak yerine, döviz bürosu sahibi S.Ç.'ye gönderdiği iddialarıyla gündeme geldi.

9565898.jpg

9565991.jpg

250 MİLYON TL TOPLADI

Hatice Ö., iddialara göre, Karşıyaka Spor Kulübü'nün üç yöneticisi ve dört iş insanından, yüksek kar vaadiyle fon ve altın alımı için yaklaşık 250 milyon TL topladı. Ancak, bu paraların ne fona yatırıldığı ne de altın alındığı anlaşıldı. Bunun yerine, Hatice Ö.'nün bu paraları döviz bürosu sahibi S.Ç.'ye gönderdiği ileri sürüldü.

DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

Topladığı paraları zaman zaman ihtiyaçları kadar geri ödeyen Hatice Ö., bir süre sonra ödeme yapmayı bıraktı. Bunun üzerine iş insanları dolandırıldıklarını fark ederek, durumu polis ekiplerine bildirdi ve Hatice Ö. hakkında şikayetçi oldu.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Hatice Ö.'nün, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı iddiaları üzerine, 27 Haziran'da gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, Hatice Ö.'nün evinde intihar girişiminde bulunduğunu tespit etti. İntihar teşebbüsünün ardından pişman olan Hatice Ö., İzmir Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

9565990.jpgHatice Ö.

HATİCE Ö. YEMEK YEMEYİ REDDEDİYOR

Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.'nün başında, polis ekipleri nöbet tutmaya başladı. Ancak doktorlar, Hatice Ö.'nün yemek yemeyi reddettiğini ve ifade verecek durumda olmadığını belirtti. Bunun üzerine Hatice Ö., psikiyatri servisine yatırıldı. Operasyon kapsamında banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

9565900.jpg

DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ TUTUKLANDI

Hatice Ö.'nün paraları gönderdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İfadesinde, "Hatice Ö. bana para getirdi. Ben ise o paraları altına ve dövize çevirdim. Sonrasında da kendisine iade ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenilen S.Ç., nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Öte yandan dün döviz bürosunda, Denizbank Bornova Şubesi'nde ve belirlenen bazı adreslerde arama yapıldı.

Ayrıca Hatice Ö. ile tutuklanan döviz bürosu sahibi S.Ç.'nin mal varlıklarına el konulduğu öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN