İkinci Seçil Erzan vakasında baş şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: Çırpındıkça daha da bataklığa saplandım

İzmir'de spor ve iş dünyasından 300 milyon lira dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün ifadesi ortaya çıktı. Borçları nedeniyle çıkmaza girdiğini belirten Hatice Ö., "Ödemek için böyle bir yola başvurdum. Çırpındıkça daha da bataklığa saplandım." dedi.

İzmir'de Denizbank Bornova Şubesi'nde, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. (48), yüksek kar vaadiyle fon ve altın alımı yapma sözü vererek kulübün 3 yöneticisi ve 7 iş insanından yaklaşık 300 milyon TL topladı.

9625522.jpg

Ancak iddialara göre, Hatice Ö., topladığı paraları ne fona yatırdı ne de altın aldı. Bunun yerine parayı döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’e (48) gönderdi. Hatice Ö., para topladığı kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdi ancak bir süre sonra iş insanları dolandırıldıklarını anladı. Mağdurlar durumu polis ekiplerine bildirip, Hatice Ö. hakkında şikayetçi oldu.

9625524.jpg

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Polis ekipleri, Hatice Ö. hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlattı. 27 Haziran'da gözaltı kararı çıkarılan Hatice Ö., çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. Daha sonra intihar kararından pişman olan Hatice Ö., İzmir Şehir Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hatice Ö.'nün hayati tehlikesi bulunmazken, polis gözetiminde tutulmaya devam edildi.

9625523.jpg

PSİKİYATRİ SERVİSİNE YATIRILDI

Yemek yemeyi reddeden Hatice Ö., doktorlar tarafından ifadesi alınacak durumda olmadığı için psikiyatri servisine yatırıldı.

Operasyon kapsamında ayrıca banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

9625526.jpg

DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ ÇELİK TUTUKLANDI

Hatice Ö.'nün paraları gönderdiği iddia edilen döviz bürosu sahibi Serkan Çelik, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çelik, ifadesinde Hatice Ö.'nün getirdiği paraları altına ve dövize çevirdiğini, daha sonra kendisine iade ettiğini belirterek suçlamaları reddetti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Serkan Çelik'in tutuklanmasına karar verdi.

YÜKLÜ MEVDUAT SAHİPLERİ HEDEF ALINDI

Polis ekipleri, döviz bürosu, Denizbank Bornova Şubesi ve belirlenen diğer adreslerde aramalar yaptı. Hatice Ö. ve Serkan Çelik'in mal varlıklarına el konuldu. Hatice Ö.'nün özellikle Denizbank'ta yüklü miktarda mevduatı olan müşterileri hedef aldığı ve bu kişileri temas grup dolandırıcılık ağının içerisine düşürdüğü iddia edildi.

9625528.jpg

Emniyetteki işlemlerinin ardından banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. adliyeye sevk edildi. Her iki şüphelinin de ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, bir personel olarak rutin görevlerini yaptıklarını, herhangi bir usulsüzlüğe karışmadıklarını söylediği öğrenildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği E.Y. ve A.A.'yı yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bıraktı.

9625530.jpg

'ÇIRPINDIKÇA DAHA DA BATAKLIĞA SAPLANDIM'

Hastanede tedavisi süren Hatice Ö., ifadesinde borçlarından dolayı bu yola başvurduğunu belirtti. Hatice Ö., "Borçlarım vardı, çıkmaza girdim. Ödemek için böyle bir yola başvurdum. Mağdurların paralarını da hep bir önceki mağdurun taleplerini karşılamak için kullandım. Faiz ve dolar kurundaki dalgalanmalardan dolayı işin içinden çıkamadım. Çırpındıkça daha da bataklığa saplandım. Yaptığım tüm işlemler bankacılık faaliyetleri çerçevesinde usulüne uygun yapılmıştır. Suçsuzum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN