İzmir'de dolandırıcılık skandalı: Banka müdürü yüksek mevduat sahiplerini kendi ağına çekti

İzmir'de dolandırıcılık skandalı: Banka müdürü yüksek mevduat sahiplerini kendi ağına çekti

İzmir'de yaşanan dolandırıcılık vakasında yeni gelişmeler gelmeye başladı. Dün yapılan tutuklama sonrası bugün banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. ise bugün adliyeye sevk edildi. Konu ile ilgili yapılan araştırmalara göre banka müdürü yüksek mevduat sahiplerini hedef alarak dolandırıcılık ağı kurduğu iddia ediliyor.

İzmir’deki ikinci Seçil Erzan vakasında yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü. Hatice Ö, iddiaya göre, yüksek kar vaadiyle fon ve altın alarak değerlendirmek üzere kulübün 3 yöneticisi ile 4 iş insanından yaklaşık 250 milyon TL topladığı belirtilmişti. Bugün iki banka personeli daha gözaltı sonrası adliyeye sevk edildiği bilgisi geldi.

İzmir'de Karşıyaka Spor Kulübü'nün yöneticileri ve iş insanlarından yaklaşık 250 milyon TL dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Hatice Ö'nün, yüksek mevduat sahiplerini hedef alarak dolandırıcılık ağı kurduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında banka personeli ve döviz bürosu çalışanları da tutuklandı. Bu olay, İzmir'de ikinci büyük dolandırıcılık vakası olarak gündeme geldi.

MEVDUATI YÜKSEK KİŞİLERİ HEDEF ALDI

Hatice Ö’nün, özellikle çalıştığı bankada yüklü miktarda mevduata olanları hedef aldığı, temas kurup dolandırıcılık ağının içine düşürdüğü öne sürüldü.

İKİ ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polisteki işlemlerinin ardından banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da bugün adliyeye sevk edildi.

Her iki şüphelinin de ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, bir personel olarak rutin görevlerini yaptıklarını ve herhangi bir usulsüzlüğe karışmadıklarını söylediği bildirildi.

43obxnax0o-ucyw1ymyw.webp

DÜN MAL VARLIKLARINA EL KONULMUŞTU

Hatice Ö, 3 yöneticisi ile 4 iş insanından yaklaşık 250 milyon TL topladı.

Ancak, topladığı paraları fona yatırmayan, altın da almayan Hatice Ö’nün parayı döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’e gönderdiği ileri sürüldü.

İddiaya göre; Hatice Ö, para topladığı kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdi ancak bir süre sonra iş insanları dolandırıldıklarını anladı.

Mağdurlar durumu polis ekiplerine bildirip, Hatice Ö. hakkında şikayetçi olmuştu.

kwtu8sbpu0arhtrsokxt9w.webp

Yapılan ilk duruşmada Hatice Ö. ile tutuklanan döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’in mal varlıklarına el konuldu.

Çelik, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı.

Polis ekipleri ayrıca döviz bürosunda, Denizbank Bornova Şubesi’nde ve belirlenen bazı adreslerde aynı gün arama yaptı.

HATİCE Ö. İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Hatice Ö’nün paraları gönderdiği öne sürülen döviz bürosunun sahibi Serkan Çelik, polisteki işlemlerinin ardından 28 Haziran’da adliye sevk edildi.

Çelik'in ifadesinde, “Hatice Ö, bana para getirdi. Ben ise o paraları altına ve dövize çevirdim. Sonrasında da kendisine iade ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum.” dediği belirtildi.

adekwj8ihe-sim5ahuzqog.webp

YEMEK YEMEYİ REDDEDİYOR

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö. hakkında, 27 Haziran’da gözaltı kararı çıkarıldı.

Yakalama için çalışma başlatan polis ekipleri, Hatice Ö’nün evinde çok sayıda ilaç içip intihar girişiminde bulunduğunu belirledi.

Ekipler, Hatice Ö’nün, intihar teşebbüsünün ardından pişman olup gittiği İzmir Şehir Hastanesi’nde tedaviye alındığını tespit etti.

gee.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN