İzmir'deki Seçil Erzan vakasında yeni gelişme: Tutuklu döviz bürosu sahibine tahliye

İzmir'deki Seçil Erzan vakasında yeni gelişme: Tutuklu döviz bürosu sahibine tahliye

İzmir'de spor ve iş dünyasından 300 milyon lira dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp ile tutuklanan döviz bürosu sahibi Serkan Çelik, tahliye edildi. Çelik, "Adalet yerini buldu" derken avukatı, "Çelik şimdi gerek kendi gerekse şirketinin bozulan imajının tamiri için belki de senelerce uğraşmak zorunda kalacak" ifadesini kullandı.

İzmir'de spor ve iş dünyasından 10 kişiyi yüksek kar vaadiyle fon ve altın alımı yapma sözü vererek 300 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp (48) olayına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Özalp ile tutuklanan döviz bürosu sahibi Serkan Çelik, avukatı Cengiz Varol'un yaptığı itirazlar sonucu dün akşam tahliye edildi.

Serbest bırakıldıktan sonra yakınlarının cezaevi önünde karşıladığı Serkan Çelik, "Ben işimi yaptım, iş birliği yapmadım. İftiraya uğradım. Adalet yerini buldu." dedi.

'BOZULAN İMAJININ TAMİRİ İÇİN SENELERCE UĞRAŞMAK ZORUNDA KALACAK'

Serkan Çelik'in Avukatı Cengiz Varol da, "Hatırlanacağı üzere Hatice Özalp, Serkan Çelik'in yolsuzlukların hiçbirinden haberinin olmadığını ve masum olduğunu ifade etmişti. Ayrıca MASAK görevlileri tarafından hazırlanıp dosyaya sunulan uzman mütalaasında da Serkan Çelik'in sahibi olduğu şirketlerde herhangi bir usulsüzlük olmadığı da tespit edilmişti. Tüm bunları dikkate alan İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Serkan Çelik'in tahliyesine karar verdi. Çelik şimdi gerek kendi gerekse şirketinin bozulan imajının tamiri için belki de senelerce uğraşmak zorunda kalacaktır. Bunu kimin telafi edeceği sorusu yanıtsız kalacaktır" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp, iddiaya göre; yüksek kar vaadiyle fon ve altın alarak değerlendirmek üzere Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 7 iş insanından yaklaşık 300 milyon lira toplamıştı.

Topladığı paraları fona yatırmayan, altın da almayan Özalp'in paraları döviz bürosu sahibi Serkan Çelik'e gönderdiği öne sürülmüştü.

Mağdurlar dolandırıldıklarını anlayınca Özalp hakkında şikayetçi olmuştu.

Soruşturma kapsamında banka personeli E.Y., Serkan Çelik ve döviz bürosu çalışanı A.A. gözaltına alınmış Çelik tutuklanmıştı. Diğer 2 kişi ise yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı.

Döviz bürosunda, Denizbank Bornova Şubesi'nde ve belirlenen diğer adreslerde aramalar yapılmış, Özalp ve Çelik'in mal varlıklarına el konmuştu.

Hatice Özalp intihar teşebbüsünde bulunmuş ardından pişman olarak hastaneye başvurmuştu. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Özalp, 12 Temmuz'da sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN