İkinci Seçil Erzan vakası: O da spor kulüplerini hedef almış

İkinci Seçil Erzan vakası: O da spor kulüplerini hedef almış

İzmir'in Bornova ilçesinde, Denizbank Şube Müdürü Hatice Ö.'nün yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü'nün üç yöneticisi ve iki iş insanını 200 milyon lira dolandırdığı iddia edildi. Yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö.'nün çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Hatice Ö.'nün başında polis beklediği, tedavisinin ardından gözaltı işlemi başlatılacağı bildirildi.

İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen ve adeta bir Seçil Erzan vakasını andıran olayda, Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün, yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanını yaklaşık 200 milyon lira dolandırdığı iddia edildi.

Olay, İzmir'in Karşıyaka Spor Kulübü'nde ve iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Başkanı olan Hatice Ö., bankanın şube müdürlüğü pozisyonunu kullanarak, yüksek kar vaadiyle fon ve altın alımı için yatırım yapacaklarını söyleyerek güven sağladı. Bu şekilde, Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ve 2 iş insanından topladığı yaklaşık 200 milyon lirayı kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirdiği ileri sürüldü.

Bir Seçil Erzan vakası da İzmir'de... 200 milyon liralık vurgun iddiasıHatice Ö.

YÜZLERCE KİŞİYİ DOLANDIRMIŞ

Hatice Ö.’nün, topladığı paraları fonda değerlendirmediği ve altın almadığı, bunun yerine paraları üçüncü kişilere gönderdiği iddia ediliyor. Mağdurlara zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderen Hatice Ö., bir süre sonra dolandırıcılığın fark edilmesi üzerine gözaltı kararıyla karşı karşıya kaldı. Olayın ortaya çıkmasının ardından yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı öne sürülen Hatice Ö.’nün yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Denizbank, skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte olaya ilişkin derinlemesine bir inceleme başlattı ve müfettiş görevlendirdi. Banka, Hatice Ö.'nün görevine son verdiğini duyurdu.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Olayların ortaya çıkmasının ardından Hatice Ö., evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. Ancak, kısa bir süre sonra pişman olan Hatice Ö., İzmir Şehir Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen Hatice Ö.'nün başında polis beklerken, tedavisinin ardından gözaltı işlemleri başlatılacağı bildirildi.

DÖVİZ BÜROSU SAHİBİNE GÖZALTI

Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün dolandırdığı Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanından aldığı 200 milyon lirayı verdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç., polis tarafından gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN