Aksaray'da yaşamını sürdüren Mustafa Key, kendi çocuğu için başladığı bu işi şimdi gelecek nesillere aktarmak için canla başla savaşıyor. Tamamen ücretsiz olarak dağıtım yapıyor bereketli ürünleri herkese ulaştırmak istiyor.
Eskil'de yaşamını sürdüren Mustafa ve Firdevs Key çifte 1980 yılında büyük bir şoka uğradı. Ilk çocuklarını 10 yaşında epilepsi tanısı konulması ile birlikte birçok hastaneye başvuran çift, tedavi gören kızlarına daha iyi şartlarda bakabilmek amacıyla 2008 yılında Eskikışla köyüne yerleşti. Çocuğunun sağlıklı beslenmesi için evinin bahçesinde doğal ürünler yetiştirmeye başlayan Mustafa Key, 2012 yılında kızını kaybetti. Elinde bulunan ata tohumları ile birçok kişiye dokunmak isteyen çift ürettiği ürünleri de tamamen ücretsiz bir şekilde dağıtıyor.
HERKES FAYDALANSIN
Mustafa Key, elinde bulunan ata tohumlarının birçok kişiye fayda sağlaması amacıyla tohumları gelecek nesillere aktarabilmek için ekim çalışmalarını sürdürüyor. Aradan geçmiş olan 16 yılda 110 çeşit ata tohumu üreten Key, isteyenlere nasıl ürettiğini anlatarak tohumlardan hediye ediyor.
HERKES ZİYARET ETMEK İSTİYOR
Engelli kızına daha iyi bakabilmek amacıyla başladığı bu işi bugünlere taşıyan Mustafa Key, genetiği değiştirilmiş ürünlerden uzak durmak ve vatandaşları uzak tutmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Key, "Engelli kızımın bakımı için çekildiğim ev hayatımda boş durmadım, bahçemi güzelleştirmek adına tohumlarımı üreterek bahçeme ektim. Domates, salatalık, marul gibi bitkilerin dışında 110 çeşit bitkinin tohumunu üretip fidelerini yetiştiriyorum" sözlerini dile getirdi.
Ata tohumu ile Üretim yapmak isteyenlerin de kendisine ulaştığını aktaran Key, ilçe genelinde çok sayıda ziyaretçisi olduğunu belirterek fide üretiminin nasıl yapılacağını, faydalarının neler olduğunu ve nasıl tohum elde edildiğini de herkese anlatıyor. Gelen misafirlere tohumları ücretsiz olarak dağıtan Key, bir sonraki yıl ekilmek üzere tohumu ayırdı ürünler olduğunu da aktardı.
Bahçesinde 200 kovan bulunduğunu ifade eder Ke arıcılık sektöründe yalnızca bal üretimi yapmakla kalmayıp kraliçe arı üretimi yaptıklarını da söyledim. 200 kovandan elde ettiği gelir ile de aile ekonomisine katkı sağlıyor.