İstanbul'un Kız Kulesini bile kıskandırır! Denizin ortasında 2400 yıllık tarih: Giden görmeden gelmesin

İstanbul'un Kız Kulesini bile kıskandırır! Denizin ortasında 2400 yıllık tarih: Giden görmeden gelmesin

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne adını yazdıran Korykos Antik Kenti’nin en gözde yapısı Kızkalesi, güzelliğiyle İstanbul’un Kız Kulesini bile kıskandırır. Denizin tam ortasında 2400 yıllık tarihi yapısıyla dikkat çeken Kızkalesi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Mersin’de yer alan ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne adını yazdıran Korykos Antik Kenti’nin en dikkat çekici yapısı Kızkalesi, masmavi denizi ve temiz plajıyla tarihle iç içe deniz keyfi yapmak isteyenlere eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor.

mersin-kiz-kalesi-3.jpg

Kentin en ünlü plajları arasında yer alan Erdemli ilçesindeki Kızkalesi, tarihi dokusu, kumsalı ve deniziyle sezon boyunca binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

mersin-kiz-kalesi-1.jpg

YÜZEREK ULAŞMAK MÜMKÜN

Dış çevresi 200 metre olan kale, kıyıya yaklaşık 500 metre açıkta olduğu için yüzerek de, su araçlarıyla da ulaşım mümkün. Etkileyici kuleleri, bozulmayan tarihi dokusu, kendine özgü işlemeleriyle görsel bir şöylen oluşturan kale, 4 mevsim fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor.

mersin-kiz-kalesi-4.jpg

EKONOMİK TATİL ARAYANLARIN SEÇENEĞİ

Etrafında çeşitli otel, pansiyon ve işletme olan Kızkalesi, uygun konaklama seçenekleriyle de ekonomik tatil arayanlar için ideal bir seçenek oluyor.

mersin-kiz-kalesi-2.jpg

Ayrıca sahili derin olmayan Kızkalesi, bu özelliğiyle çocuklu aileler için ideal olurken, bölgede çeşitli festivaller düzenlenmesi de tatilciler için ayrı bir eğlence oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN