Moody's'ten İsrail bankalarına darbe! 5 bankanın kredi notunu düşürdü

Moody's'ten İsrail bankalarına darbe! 5 bankanın kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 5 İsrail bankasının kredi notunu düşürdüğünü açıkladı. Bu karar, Moody's'in geçen hafta İsrail'in ülke kredi notunu düşürmesinin ardından geldi.

Moody's, Bank Leumi Le-Israel, Bank Hapoalim, Mizrahi Tefahot Bank, Israel Discount Bank ve First International Bank of Israel bankalarının kredi notunu düşürdü. Moody's'tan yapılan açıklamada, not indiriminin devam eden çatışmaların tırmanması ve zayıflayan güvenlik ortamı nedeniyle artan sosyal risklerden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca "Devam eden çatışmaların bankaları varsayılandan daha ciddi şekilde etkileyebileceği ve bu durumun negatif bir görünüme yol açabileceği" vurgulandı.

Moody's'in bu kararı, İsrail ekonomisi ve bankacılık sektörü için olumsuz bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu kararın yatırımları caydırabileceğini ve İsrail bankalarının borçlanmasının artacağını belirtiyor.

Moody's, 9 Şubat'ta İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye düşürmüş, kredi notu görünümünü negatife çevirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN