Evde bulunan sakın tüketmesin! Ürünlerde civa paniği yaşanıyor! Tüm marketlerden toplatılıyor: ‘Kesinlikle yemeyin’

Evde bulunan sakın tüketmesin! Ürünlerde civa paniği yaşanıyor! Tüm marketlerden toplatılıyor: ‘Kesinlikle yemeyin’

Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de satışı yasaklanan ürünler herkesi tedirgin ediyor. Herkesin severek tükettiği o üründe civa tespit edildi evde bulunanlar paniğe kapıldı. Zararlı madde bulundurdukları iddiasıyla toplatma kararı verilen ürünlere bu kez de ton balığı eklendi. İşte tüm detaylar…

Üretimi gerçekleştirilen pek çok farklı ürün bulunurken hem Avrupa'da hem de Türkiye'de satışı yasaklanan ürünler listesi gittikçe kabarıyor. Zararlı madde bulundurdukları gerekçesiyle toplatma kararı verilen çay, makarna, çikolata, kolonya ve şimdi de ton balığı listeye yerleşti. Bir ton balığı üretim serisinde civa tespit edildiği belirtilirken yetkililer kesinlikle yemeyin uyarısında bulundu.

TON BALIĞINDA CİVA TESPİT EDİLDİ

Sağlıklı tüketim denildiğinde akla gelen ilk ürünlerin başında gelen ton balığı sağlıktan çok zarar sağlıyor. Hatalı üretim ve sağlığa zararlı ürünler nedeniyle geri toplatma kararlarına bu kez de bir ton balığı markası eklendi.

Raflardan kalkıyor! Ünlü ton balığı markasında cıva bulundu...

Almanya merkezde üretim yapan ton balığı tedarikçisi Interfood Lebensmittelgrosshandel GmbH, son kullanma tarihi 05.09.2024 olan 100 gramlık paketlerdeki ton balığı markalarını toplatma kararı aldı. Ürünün kesinlikle tüketilmemesi gerektiği vurgulanırken tüketen kişilerin ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabileceği vurgulandı.

TÜRKLER YOĞUN OLARAK YAŞIYOR

Birçok yemekte ve salatalarda sıklıkla kullanılan ton balığı Almanya'da özellikle Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg bölgesinde bulunan pek çok markette yer almaktadır. Firmadan açıklamalar peş peşe gelirken yapılan ikaz metni Türkçe olarak da yayınlandı. Toplatma kararı alınan ürünlerin bilgileri şu şekildedir:

Ton Balığı İle Yoğurt Yenir Mi?

Ürün adı: BILLA GENUSSWELT TONNO A PINNE GIALLE AFFUMICATO

Ürün birimi: 100 gr

Son kullanma tarihi: 05/09/2024

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN