Francis Ford Coppola'nın 40 yılda çektiği 'Megapolis' vizyonda: 120 milyon dolarlık yeni bir dünya hayali

Francis Ford Coppola'nın 40 yılda çektiği 'Megapolis' vizyonda: 120 milyon dolarlık yeni bir dünya hayali

Sinema salonlarında beşi yerli 12 film vizyonda. Filmlerde, tüm zamanların en büyük yönetmenlerinden Francis Ford Coppola’nın yapım hikâyesi tam 40 yıl süren 120 milyon dolar bütçeli ‘Megalopolis’ filmi öne çıkıyor. Adam Driver’ın Amerikan şehri Yeni Roma’yı fütüristik bir ütopyaya dönüştürmek isteyen ileri görüşlü mimar Cesar’ı canlandırdığı bilim kurgu destanı niteliğindeki film, siyaset, ırkçılık, mimari, felsefe, başarı, güç sarhoşluğu, aşk ve sadakat gibi kavramları sorguluyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 5’i yerli 12 film vizyona girecek. Filmlerde, tüm zamanların en büyük yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen, ‘Baba’ üçlemesinin yönetmeni Francis Ford Coppola’nın yapım hikâyesi tam 40 yıl süren, yıldız oyuncu kadrosu ve sanat yönetimiyle müthiş ses getiren en son filmi ‘Megalopolis’ öne çıkıyor. Geçtiğimiz mayısta Cannes’da dünya prömiyerini yapan film, MÖ 63 yılında geçen Çiçero ile Katilina komplosunu bilimkurgusal bir geleceğe taşıyan gözalıcı bir bilimkurgu destanı. Coppola’nın ‘yoz, hayali, modern bir Amerika’da geçen, antik Roma’dan bir kahramanlık hikâyesi’ olarak tanımladığı film, yaşanan büyük bir felaketin ardından değişimlere gebe (eski New York) Yeni Roma Şehri’nde geçiyor. Bilim kurgu ve dramı bir araya getiren film, ütopik, idealist bir gelecek hayali kuran, dahi bir sanatçı olan Cesar Catilina’nın hikayesi üzerinden siyaset, ırkçılık, mimari, felsefe, başarı, güç sarhoşluğu, cinsellik, aşk ve sadakat gibi kav ramlara değiniyor. Daha önce görülmemiş teknikler ve uygulamalarla izleyiciyi şaşırtan filmin oyuncu kadrosunda Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grace VanderWaal, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman gibi yıldız isim ler yer alıyor. 120 milyon dolara malolan filmin senaryosunu ilk yazımından bu yana 40 yılı aşkın sürede neredeyse 300 kez elden geçiren 85 yaşındaki Coppola, bu son filmi için şöyle diyor: “Her şeyimi kaybedebilirim. Bir yandan da artık kaybedecek bir şeyim yok.”

DİRİLİŞ ADASI

Kazakistan yapımı film, Aysulu Onaran’ın yönetmenliğinde bu hafta Türk izleyiciyle buluşuyor. Giz li biyolojik deneylerin yapıldığı bir alanı konu alan filmin oyuncu kadrosunda Vlad Bukatkin, Malika Baygubenova ve Aleksey Shemes gibi isimler var.

BİR GECE

Yönetmen Alex Lutz’un Karin Viard ile başrolünde de yer aldığı Fransız yapımı filmi Paris metrosunda tartışarak tanışan bir kadın ve adamın hikayesini ele alıyor.

MEŞRU GAYRİMEŞRU

Yönetmen Ömer Kayrı’nın yerli komedisi, tüm parasını telefon dolandırıcılarına kaptıran hukuk profesörü Erdem Kuş’un parasının pe şine düşmesiyle birlikte gelişen olayları takip ediyor. Filmin başrollerini Erkan Can, Kemal Uçar, Şahin Sarsu, İbrahim Temizoğlu ve Yusuf Uyar paylaşıyor.

HAYALİMDEKİ KÖY 2

İlk filmin devamı yapımın yönetmen koltuğunda yeniden Cüneyt Faruk Arkın oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Nuri Alço, Eşref Kolçak, Coşkun Göğen, Levent Taşçı ve Burçak Kabadayı yer alıyor.

TAN VAKTİ

Yönetmen Süleyman Karadağ’ın senaryosuna da imza attığı dram ve romantizmi bir araya getiren film, okulu kapalı bir köyde öğretmenlik yapmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediniyor.

90’LAR TARZI ROMANTİK BİR KOMEDİ

Nick Moore tarafından yönetilen ve başrollerinde Lucien Laviscount ve Sophie Cookson’ın oynadığı ‘Gelecek Yıl Aynı Yerde’ filmi ise romantik komedi me raklılarının ilgisini çekmeye aday. Sophie Cousens’ın aynı adlı kendi romanından senaryosunu yazdığı film, aynı hastanede bir dakika ara ile doğan Minnie ve Quinn’in aşk hikayesini anlatıyor. 90’lar tarzında romantik bir hikayenin aktarıldığı filmin başrollerinde ayrıca John Hannah ( Dört Nikah Bir Cenaze ), Golda Rosheuvel ( Bridgerton ), Monica Dolan ( Cyrano ), Mandip Gill ( Doctor Who ) ve Anita Dobson ( Eastenders ) yer alıyor.

HAFTANIN ANİMASYONLARI DİRİLİŞ ADASI

Çocukları bu hafta vizyonda iki animasyon bekliyor. Endonezya yapımı ‘Küçük Kahramanlar: Deniz Altı Maceraları’ animasyonu, denizlerin altında yaşadıkları huzurlu hayatı tehdit eden canavarlara karşı mücadele eden deniz kızı prenses Clara ve arkadaşlarını hikayesini anlatıyor. İran yapımı ‘Kuzugiller ve Uçuş Hayali’ animasyon filmi ise uçmayı hayal eden bir koyunun hikayesini minik izleyicilerin ilgisine sunuyor.

HAFTANIN KORKU FİLMLERİ

Korku filmi tutkunlarını bu hafta perdede biri yabancı 3 film bekliyor. Tutsaklığından kurtulmaya çalışan bir kadının hikayesini konu edinen, ABD ve Estonya ortak yapımı ‘Azrail’ filminde Samara Weaving, Nathan Stewart-Jarrett ve Vic Carmen Sonne rol alıyor. Ogan Şenyolcu’nun yönet tiği yerli korku ‘Fussilet’ de, doğumu sırasında annelerini kaybettikleri için kardeşine karşı öfke besleyen bir kadının hikayesini işliyor. Arkın Aktaç’ın yönetmen koltuğuna otur duğu yerli yapım ‘Büyücü’ ise filmi, görev için gittiği cinayet mahalliyle ilgili halüsinasyonlar gören bir polisin hikayesine odaklanıyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN