İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bilirkişi iddialarına ilişkin ses kaydını yayımlayan Halk TV’ye yönelik soruşturma kapsamında Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklandı, gazeteci Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. CHP Lideri Özel, “Bu bir düşman hukuku uygulamasıdır. Tek çare değişimdir! Tek çare sandıktır! Herkes bilsin ki: Biz susmayacağız, Türkiye susmayacak!” diyerek karara tepki gösterdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP’ye yönelik davalarda bilirkişi olarak görev aldığını vurguladığı S.B.’nin ses kaydının Halk TV’de yayımlanması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşandı.
Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker ve sunucu Seda Selek, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak gazeteci Barış Pehlivan ve Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın da ifadeye çağrılmasıyla soruşturma genişledi. Pehlivan ve Asker’in ifadelerinin ardından, Halk TV Program Koordinatörü Kürşad Oğuz da “suça iştirak” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme, Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın tutuklanmasına, Pehlivan ve Oğuz’un ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
ÖZEL'DEN TEPKİ: DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, karara sert tepki göstererek, iktidarın basın özgürlüğüne yönelik baskıları artırdığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özel, “İktidar, kendinden olmayan herkese düşman hukuku uyguluyor. Suat Toktaş’ı gazetecilik yaptığı için tutuklamak, halkın haber alma hakkına açık bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.
Özel, açıklamasında erken seçim çağrısı yaparak “Bu düzeni değiştirmek için tek çare sandıktır” dedi. Özgür basının susturulamayacağını vurgulayan Özel, adalet ve demokrasi için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.
Özel, erken seçimi işaret ederek şunları yazdı:
"İktidar, kendinden olmayan herkese açıkça düşman hukuku uyguluyor.
Son olarak Sn. Suat Toktaş’ı gazetecilik yaptığı için tutuklamak sadece basın özgürlüğüne değil, halkın haber alma hakkına da açık bir saldırıdır.
Bu hukuksuzluk, sadece gazetecileri değil, tüm toplumu cezalandırma girişimidir, özgür basını sindirme planının bir parçasıdır. Ancak ne biz sineceğiz ne de halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunanlar bu baskılara boyun eğecek.
İktidar Türkiye’yi hukukun katledilişine, adaletin yok sayılmasına, keyfi tutuklamalara alıştırmaya çalışıyor. Ama bu demokrasi dışı uygulamalara alışmayacağız, bu karanlık düzeni ifşa edeceğiz ve direneceğiz.
Demokrasiyi, özgürlüğü ve adaleti savunan herkes, bu karanlığa karşı omuz omuza mücadele edecek.
Bu düzeni değiştirmek için, hukuk devleti için, özgür bir toplum için Tek çare değişimdir! Tek çare sandıktır! Herkes bilsin ki: Biz susmayacağız, Türkiye susmayacak!
İktidar, kendinden olmayan herkese açıkça düşman hukuku uyguluyor.
— Özgür Özel (@eczozgurozel) January 29, 2025
Son olarak Sn. Suat Toktaş’ı gazetecilik yaptığı için tutuklamak sadece basın özgürlüğüne değil, halkın haber alma hakkına da açık bir saldırıdır.
Bu hukuksuzluk, sadece gazetecileri değil, tüm toplumu…
seçmen. Sandık gideli kaç gün oldu ki,hangi prejeleri ürettiniz de
Yanıtla (0) (0)Millet"den oy isteyeceksıniz."Didişmekden başka.
Neyin seçimi?
Yanıtla (3) (4)Daha seçimlere 3 yıl var
İktidar Türkiye'yi 1,25 trilyon $'lik GSMH'li bir ekonomi yaptı.
Bölücü PKK 'yi bitirecek.
Enflasyon yıl sonu yıllık % 25 olacak.
Başarılı işler bunlar.
Niye gitsin kardeşim?