Çerkezköy ve Kapaklılara şimdiden hayırlı olsun: Candan Yüceer müjdeyi verdi, size de yapılıyor hem de çok büyük

Çerkezköy ve Kapaklılara şimdiden hayırlı olsun: Candan Yüceer müjdeyi verdi, size de yapılıyor hem de çok büyük

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Kapaklı ve Çerkezköy halkına hizmet edecek yeni otogar projesi için müjdeyi verdi. Yüceer, şehir içi trafiğini rahatlatacak, erişimi kolay, modern ve konforlu bir otogar yapımı için imar plan çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Kapaklı ve Çerkezköy İçin Ortak Otogar Projesi

Nüfusu 300 bini aşan Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri için Kapaklı Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çetin ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz yıllarda iki ilçenin ortak kullanacağı büyük bir otogar projesi üzerinde anlaşmaya varmıştı. Bu talebi dönemin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da desteklemiş ve konu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelmişti. Meclis, oybirliği ile aldığı kararla Pınarça Kavşağı mevkisinde otogar yapımına onay vermişti.

İmar Plan Çalışmaları Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, İl Geneli Ulaşım Ana Planı ile Tekirdağ’ın ulaşımında yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Yüceer, 4 yıldır gündemde olan Çerkezköy-Kapaklı otogarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüceer, “Kapaklı ve Çerkezköy halkına hizmet edecek, şehir içi trafiğine yük getirmeyen, erişilmesi kolay, modern ve konforlu bir otogar yapımı için imar plan çalışmalarına başlandı. Ayrıca, Saray İlçe Otogarı için fizibilite çalışmaları da tamamlandı” dedi.

“Güçlü Bir Tekirdağ İçin Ulaşım Ağları”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ’ın gelecekteki ulaşım planlamasını ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Mevcut ulaşım ihtiyaçları ile geleceğe yönelik talepleri göz önünde bulundurarak kapsamlı bir ulaşım stratejisi oluşturmayı amaçlıyoruz. Ulaşım ve toplu taşıma sistemlerinin gelişim ve değişime entegre edilmesi ve rehabilitasyonu gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım projelerimiz hazır. Hemzemin kavşak projelerinden karayolu koridorlarına, raylı sistemden bölge otogarlarına, yaya öncelikli yollardan bisiklet yollarına, toplu taşımada akıllı kent sistemlerine kadar onayda olan Ulaşım Master Planı ile uyumlu olarak, tüm ulaşım projelerimizi hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçireceğiz. Güçlü bir Tekirdağ hedefiyle yola çıkmıştık. Şimdi diyorum ki, güçlü bir Tekirdağ ancak güçlü bir ulaşım ağıyla mümkün olabilir. Günümüzde insani gelişmişlik düzeylerinin değerlendirilmesinde toplu taşıma ve ulaşım sistemleri çok önemli bir yer kaplıyor. Bunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Tekirdağ’ımızın, Türkiye’mizin refahını ve gelişmişliğini güçlü bir toplu ulaşım ağıyla sağlayabileceğimizi biliyoruz. Ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN