Beşiktaş, Ajax’a deplasmanda 4-0 yenildi

Beşiktaş, Ajax’a deplasmanda 4-0 yenildi

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Ajax, Beşiktaş'ı 4-0 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Beşiktaş, gruplardaki ilk maçında Hollanda'nın köklü takımlarından Ajax ile karşılaştı. Amsterdam Arena’da oynanan mücadelede siyah-beyazlılar, rakibine 4-0 mağlup olarak turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı.

Beşiktaş, Avrupa Ligi serüvenine Johan Cruyff Arena'da başladı. Siyah beyazlılar ilk maçında daha önce 6 kez karşılaştığı ve hepsinde yenildiği Ajax'a konuk oldu.

Karşılaşmayı İngiliz hakem John Brooks yönetti. Mücadeleyi Hollanda ekibi 4-0 kazandı. Ajax'a galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Kian Fitz-Jim, 51 ve 73'te Mika Godts ve 55. dakikada ise Kenneth Taylor kaydetti.

Bu sonucun ardından Ajax, UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatına 3 puanla başladı. Temsilcimiz Beşiktaş ise haftayı puansız kapattı.

Ligin 2. haftasında Ajax, 3 Ekim Perşembe günü Slavia Prag deplasmanında sahne alacak. Beşiktaş ise yine aynı gün Eintracht Frankfurt'u sahasında ağırlayacak.

İLK 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK!

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Hollanda ekibi Ajax'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, son oynadıkları maçın ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Johan Cruijff Arena'da oynanan müsabakaya Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Arthur Masuaku, Moatasem Al Musrati, Jean Onana, Milot Rashica, Gedson Fernandes, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu 11'iyle başladı.

AL-MUSRATI SAKATLANDI

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Al-Musrati, 81. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemedi. Libyalı yıldızın yerine Salih Uçan girdi.

ORTA SAHADA DEĞİŞİKLİK

Giovanni van Bronckhorst, Ajax karşısında orta saha kurgusunda değişikliğe gitti. Al Musrati'nin yanında Onana'yı tercih eden Hollandalı çalıştırıcı, Gedson Fernandes'i ise forvet arkasında görevlendirdi. Van Bronckhorst, sol kanatta Joao Mario'nun yerine de Rafa Silva'yı oynattı.

2 BİN 500 TARAFTAR TRİBÜNDE

Ajax-Beşiktaş müsabakasını yaklaşık 2 bin 500 siyah-beyazlı taraftar izledi. Johan Cruijff Arena'da kendileri için ayrılan tribünde yerlerini alan taraftarlar, karşılaşmadan önce futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN