Eşi tarafından katledilen Mine Nur Ala davasında şok ifadeler: KADES'e bastı yardım gelmedi

Eşi tarafından katledilen Mine Nur Ala davasında şok ifadeler: KADES'e bastı yardım gelmedi

Eşi tarafından katledilen Mine Nur Ala’nın davasında şok ifadeler ortaya çıktı. Tanıklar, Mine Nur’un sistematik tehdit ve şiddetle adım adım ölüme sürüklendiğini anlattı. KADES uygulamasına defalarca başvurmasına rağmen yardım gelmediği iddiası ise davanın çarpıcı detayları arasında.

EBRU YAZICI

Boşanma aşamasında olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Emrah Ala tarafından geçtiğimiz aralık ayında, bir taksinin içinde öldürülen Mine Nur Ala davasının ikinci duruşması görüldü. Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşanan olayın ardından yakalanarak tutuklanan katil hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Davanın görülen ikinci celsesinde de sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Maktul annesi Döndü Esen duruşma esnasında fenalaştı.

“ADIM ADIM ÖLÜME SÜRÜKLENDİ”

Maktul Mine Nur’un ailesinin avukatı Çişel Demirkan mahkemeye 9 tanık sundu. Mahkeme Başkanı tanıklardan dördünün dinlenmesine karar verdi. Tanıklar verdikleri ifadelerde Mine Nur’un nasıl adım adım ölüme terk edildiğini anlattı. Avukat Demirkan da savunusunda "Mine’nin şikayetleri dikkate alınsaydı, karakoldaki beyanları dikkate alınsaydı belki de Mine bugün yaşıyor olurdu. Mine’ye karşı sistematik şiddetin olduğu tanık beyanlarından oldukça açık. Taciz ve tehdidin sürekli olduğu, yardım çağrılarının cevapsız kalmasından dolayı sürecin buraya geldiğini görüyoruz. Mine’nin adım adım öldürülmeye gittiği açık” ifadelerine yer verdi.

“SÜREKLİ TEHDİT EDİLİYORDU, POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE BİLE”

Mine Nur’un üst kat komşusu olan F.Y. ifadesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. F.Y. “Mine eşi Emrah tarafından sürekli tehdit ediliyordu. Bağırış çağırışları duyuyordum. Sürekli ‘seni öldüreceğim’ diyordu. Mine çok korkuyordu. Bir gün bağırış çağırış olunca polis çağırdık, polisler geldiğinde bile sanık seni öldürürüm2 diye bağırmaya devam ediyordu. Gözü o kadar dönmüştü” şeklinde ifade verdi.

KADES UYGULAMASI VAR AMA YARDIMA GELEN YOK

Mine Nur’un yakın arkadaşı olan diğer tanık G.E. de benzer bir olaya şahit olmuştu. G.E.’nin ifadesine göre, sanık Emrah Ala, Mine’nin gülmesinden bile rahatsız oluyordu. Mine’yi dışarıda gülerken gördüğünde ağır hakaretler etmeye ve Mine’yi tartaklamaya başlıyordu.

“Bir keresinde bizi dolmuşta gülerken gördü. Dolmuştan inince Mine’ye küfretmeye başladı. Onu tartakladı. Ayırmaya çalıştığımda beni de tehdit etti. Senin de çocukların var bak bu işin sonu kötü, üzülürsün dedi. Mine o sırada üç kez KADES uygulamasına bastı. Ama uzun bir süre kimse gelmedi.”

“GEL EMRAH’CIĞIM…”

G.E. ifadesinin devamında, üçüncü kez KADES’e bastıktan anca yarım saat sonra polislerin geldiğini söyledi. Polisler geldiğinde sanık Emrah Ala daha da öfkelendi. İfadeye göre sanık polisler geldiğinde de tehditlerine devam etti. Hatta maktul Mine’ye yönelerek “Sen polislere mi güveniyorsun, seni öldüremeyeceğimi mi zannediyorsun, öldüreceğim seni” dedi. G.E. polislerin ise sadece “Gel Emrah’cığım” diyerek sanığı araca bindirdiğini belirtti.

“MİNE’Yİ ÇOCUKLARININ OKULUNUN BAHÇESİNDE BİLE DÖVDÜ”

Mine Nur’un iki çocuğunun da öğretmeni olan H.B de duruşmada tanıklık etti. H.B ifadesinde, “Mine’nin şiddet gördüğünü çocukların durumundan bile anlayabiliyordum. Çocuklar okulda bazı günler fazla saldırganlaşıyordu. Onların gelişimi ile yakından ilgilendiğim için nasıl olumsuz etkilendiklerini fark ediyordum” dedi. Uzaklaştırma kararına rağmen çocukları da bahane ederek sanığın sürekli Mine’yi takip ettiğini belirten G.E., “zaten bir keresinde de çocukları almaya geldim bahanesiyle okula gelen sanık okul bahçesinde Mine’ye tekme atmıştı. Görüntüler kurumda mevcuttur” diye de ekledi.

MAHKEME BAŞKANI KADIN CİNAYETİ DAVASINDA KADIN TANIĞIN KIYAFETİNE MÜDAHALE ETTİ: DÜĞMENİZ YOK MU?

Tanık H.B’nin kürsüye çıktığı sırada Mahkeme Başkanı, tanığın kıyafeti hakkında uygunsuz yorumda bulundu. Başkan "Önünüzde düğme yok mu? Dışarıda böyle giyinebilirsiniz ama şu an Mahkeme Heyeti önündesiniz. Ne diyorsunuz siz, büstiyer mi? Hoş olmamış" ifadelerini kullandı. Tanık H.B. de bunun üzerine “3 aylık bebeğimi bıraktım geldim, emziriyorum ben’’ dedi.

Davayı takip eden avukatlar tarafından Mahkeme Başkanı hakkında tutanak tutuldu.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 26 MART’TA

Sanık Emrah Ala ise tanıkların ifadelerine karşı "Tüm tanık beyanları yalan” savunmasını yaptı. Savcılık beyanların ardından sanık Emrah Ala’nın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme de sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken 10 Nisan ve Esat Karakolu’na müzekkere yazılarak Mine Nur Ala’nın şikayetlerinin tespitine ve ne zaman yapıldığına karşı rapor istenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 26 Mart 2025 saat 10.30’a ertelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN