Lübnan ağır bilançoyu açıkladı: İsrail'in 8 Ekim'den beri düzenlediği saldırılarda bin 540 kişi öldü

Lübnan ağır bilançoyu açıkladı: İsrail'in 8 Ekim'den beri düzenlediği saldırılarda bin 540 kişi öldü

Lübnan hükümetine bağlı Afet Risk Yönetimi biriminin hazırladığı raporda, 8 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında ölenler ve saldırılar nedeniyle yerinden edilenlere ilişkin bilgi verildi. Bilanço ağır çıktı. Lübnan'da bin 540 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in hafta başından bu yana yoğun hava bombardımanına sahne olan Lübnan hükümetine bağlı Afet Risk Yönetimi birimi saldırılara ilişkin ağır bilançoyu açıklayan rapor hazırladı. Raporda hayatını kaybedenlerin verisinin yanı sıra yerlerinden edilmiş ve diğer bölgelere göç edenlerin de sayısı yer ediniyor.

EN AZ 77 BİN 100 KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Raporda, barınma merkezlerine yerleştirilen kayıtlı yerinden edilmiş kişilerin sayısının 77 bin 100'e ulaştığı, farklı kentlerde devlet okulu, meslek enstitüsü ve tarım merkezlerinden oluşan barınma merkezi sayısının ise 565 olduğu ifade edildi.

Saldırılar nedeniyle yerinden edilenlerin çoğunun başka bölgelerdeki evlerine ya da yakınlarının yanına, kiralık ev ve otellere yerleştiği, binlerce kişinin ise Suriye'ye geçtiği kaydedildi.

Son 2 gün içinde 15 bin 600 Suriyeli ile 16 bin 130 Lübnanlının Suriye'ye geçtiğinin belirlendiği aktarıldı.

BİN 540 ÖLÜ, 5 BİN 410 YARALI

Can kayıplarına ilişkin de bilgi verilen raporda, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a 7 bin 34 hava saldırısı, 248 fosfor bombalı, 133 de silahlı saldırı düzenlediği, bu saldırılarda bin 540 kişinin öldüğü ve 5 bin 410 kişinin yaralandığı belirtildi.

23 EYLÜL'DEN BU YANA 679 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana karşılıklı çatışmalar yaşanıyordu. Kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'den bu yana Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 679 kişi öldü, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN