Eski sevgilisinin üzerine benzin dökerek yaktı: Kendisi de yanıklar nedeniyle öldü! Korkunç cinayette kan donduran detaylar

Eski sevgilisinin üzerine benzin dökerek yaktı: Kendisi de yanıklar nedeniyle öldü! Korkunç cinayette kan donduran detaylar

Her ikisi de profesyonel sporcu olan çift, bir süredir devam eden anlaşmazlıklarının ardından yollarını ayırdı. Eski kız arkadaşının peşini bırakmayan adam, kadının evde uyuduğu sırada benzin dökerek kundakladı. Kadın, yanarak yaşamını yitirirken adam da aldığı yanıklar nedeniyle öldü. İşte detaylar...

Son olarak 2024 Paris Olimpiyatları'nda Uganda için yarışan Rebecca Cheptegei, kiliseden döndüğü sırada onu pusuya düşüren eski erkek arkadaşı Dickson Ndiema tarafından üzerine benzin dökülerek ateşe verilmişti.

Saldırı sırasında evinde iki kızı ile beraber olan Rebecca Cheptegei, Kenya'da son üç yılda baş şüphelinin partner ya da eski partnerler olduğu cinayetlerde hedef alınan üç atletten biri.

Rebecca Cheptegei'nin öldürülmesi, atletin kendilerine ilham kaynağı olduğunu söyleyen Ugandalılar başta olmak üzere dünyada şok etkisi yarattı.

Yerel yetkililer, ikilinin atletin yaşadığı ve antrenman yaptığı Kenya'nın kuzeybatısındaki küçük bir arazi yüzünden bir süredir tartıştıklarını söylüyor.

kadin-atleti-yakarak-olduren-eski-erkek-arkadasi-saldirida-olusan-yaniklar-nedeniyle-oldu-4.jpg
Rebecca Cheptegei

BEDENİNİN YÜZDE 80'İNDEN FAZLASI YANDI

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, maraton koşucusu Rebecca Cheptegei, saldırıya uğradıktan 4 gün sonra yaşamını yitirdiğinde bedeninin yüzde 80'inden fazlası yanmıştı.

Kenya medyasında, Dickson Ndiema'nın 5 litre benzinle dolu bir bidonla Rebecca Cheptegei'nin evine gizlice girdiği, döktüğü benzinin bir bölümünün üstüne sıçraması sonucu kendisinin de alev aldığı bildirildi.

Bedeninin yüzde 40'ı yanan Dickson Ndiema da, yoğun bakımda öldü.

Kenya'da Dickson Ndiema'nın tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, adamın solunum yollarındaki şiddetli yanıkların sonucunda solunum yetmezliği ve kan zehirlenmesi yaşadığını belirtti.

Dickson Ndiema öldüğü için hakkındaki dava dosyası da kapatıldı. Bunun yerine ikilinin ölümüne ilişkin bir soruşturma başlatıldı.

"ALEVLER İÇİNDE BANA DOĞRU KOŞUYORDU"

Rebecca Cheptegei'nin yaşadığı Kenya'nın Kitale kasabasında gözyaşları içinde konuşan yakın komşusu Agnes Barabara, "Evdeydim ve insanların 'yangın' diye bağırdığını duydum. Dışarı çıktığımda Rebecca alevler içinde evime doğru koşuyor, 'Bana yardım et' diye bağırıyordu" dedi.

"Su bulmak için bakınırken yardım çağırmaya çalıştım ama saldırgan tekrar ortaya çıktı ve Rebecca'nın üzerine daha fazla benzin döktü. Sonra kendisi de alev aldı ve bahçeye doğru koşup alevleri söndürmeye çalıştı. Daha sonra yardım etmek için Rebecca'ya koştuk" diyen Agnes Barabara, daha önce kimsenin canlı canlı yandığını görmediğini ve olaydan sonra günlerce yemek yiyemediğini söyledi.

Rebecca Cheptegei'nin çok iyi bir komşu olduğunu belirten Agnes Barabara, kısa süre önce Rebecca Cheptegei'nin topladığı mısırları kendisiyle paylaştığını dile getirdi.

kadin-atleti-yakarak-olduren-eski-erkek-arkadasi-saldirida-olusan-yaniklar-nedeniyle-oldu-3.jpg
Rebecca Cheptegei'nin komşusu Agnes Barabara

KASABALILAR ONA 'ŞAMPİYON' DİYORDU

Olimpiyat koşucusu Rebecca Cheptegei, Kenya-Uganda sınırının Kenya tarafında doğmuş olsa da, burada istediği başarıyı yakalayamadı. Atletizm kariyerine sınırın öteki tarafındaki Uganda'yı temsil ederek devam etti.

Atletizme başladıktan sonra 2008'de Uganda Halk Savunma Güçleri'ne katıldı ve çavuş rütbesine yükseldi.

Bu yıl Paris'te düzenlenen Olimpiyatlar'da 44. sırada gelmiş olsa da, yaşadığı yerde maraton koşucusu Rebecca Cheptegei'den 'şampiyon' diye bahsediliyordu.

Rebecca Cheptegei'nin annesi Agnes Cheptegei, kızının uysal bir çocuk olduğunu, yaşamı boyunca da çok nazik ve neşeli biri olduğunu söyledi.

Atletin okul arkadaşı ve komşusu Emmanual Kimutai, Rebecca Cheptegei'den 'heyecan verici ve azimli biriydi' diye bahsetti.

Kenya'da Uganda sınırına 25 km uzaklıkta, temel geçim kaynağı çiftçilik olan Chepkum köyünde yaşıyordu.

Sığırcılığın da yaygın olduğu bölgede, evlerin dışarısında inekler, keçiler ve koyunların otlatıldığını görmek mümkün.

Kasabanın bağlı olduğu Trans-Nzoia ilçesi, aynı zamanda Kenya'nın temel gıda maddesi olan mısırın en büyük üreticisi.

kadin-atleti-yakarak-olduren-eski-erkek-arkadasi-saldirida-olusan-yaniklar-nedeniyle-oldu-2.jpg
Rebecca Cheptegei'nin annesi Agnes Cheptegei

"HUZUR BULAMAMIŞTI"

Evinin yakınlarındaki alışveriş merkezinde konuştuğumuz kasaba sakinleri, zaman zaman önlerindeki yolda antrenman yapan Rebecca Cheptegei'nin kendilerine el salladığını, nazik ve mütevazi biri olduğunu anlattı.

Atlet yönüyle topluma mâl olan Rebecca Cheptegei'nin çalkantılı bir özel hayatı vardı.

Eski sınıf arkadaşı, Rebecca Cheptegei'nin eski erkek arkadaşıyla geçen yıldan bu yana yaşadığı gerginlikler nedeniyle huzur bulamadığını, olimpiyatlardaki performansının da bundan kaynaklandığını söyledi.

Saldırıya uğrayan atletin ağabeyi Jacob Cheptegei ise, "Eskiden beraber yaşıyorlardı ama geçen yıl para meselesi yüzünden ayrı düştüler. Kardeşime 'kazandığı bütün o parayla ne yaptığını' sordu" diye konuştu.

BBC'ye konuşan polis yetkilileri, ikilinin daha önce ayrı polis istasyonlarına giderek ev içi şiddet yaşadıklarını ihbar ettiğini ancak daha sonra ikisinin de şikayetlerini geri çektiğini söyledi.

SON ÜÇ YILDA ÜÇ ATLET ÖLDÜRÜLDÜ

Adalet arayan ailesi, Rebecca Cheptegei'nin aile evinin bulunduğu Uganda'nın Bukwo şehrinde cenaze töreni düzenledi.

Atletlerin hedef alındığı toplumsal cinsiyete dayalı cinayetleri önlemek için çalışan aktivist grup 'Tirop'un Melekleri'nin kurucusu Joan Chelimo, gözyaşlarını zor tutarak bu olaylara son verilmesi çağrısında bulundu:

"En üzücü olan, çocuklarının annelerinin uğradığı saldırıya tanık olmuş olması. Atletlere yönelik bu şiddet son bulmalı."

kadin-atleti-yakarak-olduren-eski-erkek-arkadasi-saldirida-olusan-yaniklar-nedeniyle-oldu-1.jpg
Rebecca Cheptegei'nin evinin önünde, uğradığı saldırının ardından etrafını saran alevleri söndürmek için yuvarlandığı çimlerin üzerine çiçekler bırakıldı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN