Bir anda doluştular! Körfez'de heyecanlandıran manzara: Yüzlercesi birden geldi

Bir anda doluştular! Körfez'de heyecanlandıran manzara: Yüzlercesi birden geldi

İzmit Körfezi heyecanlandıran manzaraya ev sahipliği yaptı! Bir anda yüzlercesi geldi. Beslenmek ve dinlenmek için mola verdiler, görsel şölen ortaya çıktı...

İzmit Körfezi'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce flamingo uğradı. Körfezde konaklayan flamingolar, resmen görsel şölen oluşturdu.

İzmit Körfezi, göçmen kuşların rotasında önemli bir durak noktası olarak bu yıl da yüzlerce flamingoya ev sahipliği yaptı. Halk arasında "allı turna" olarak bilinen flamingolar, körfezde konaklayarak doğaseverler için adeta görsel bir şölen sundu. Her yıl bu dönemde İzmit Körfezi'nde görülen flamingolar, beslenme ve dinlenme için bölgeyi tercih ediyor.

İzmit Körfezi’nde allı turna şöleni

FLAMİNGOLARIN UĞRAK NOKTASI

Göç esnasında uzun mesafeler kat eden flamingolar, konaklama ve beslenme amacıyla İzmit Körfezi gibi stratejik noktaları seçiyor. Bu bölge, kuşların ihtiyaç duyduğu besin kaynaklarının zenginliği ve iklim koşullarının uygunluğu nedeniyle göçmen kuşlar için vazgeçilmez bir mola yeri olarak biliniyor.

İzmit Körfezi’nde allı turna şöleni

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN