Evde bulunan sakın kullanmasın! Türkiye'nin dev kolonya markasına toplatma kararı! Başka markalarda kara listede

Evde bulunan sakın kullanmasın! Türkiye'nin dev kolonya markasına toplatma kararı! Başka markalarda kara listede

Türkiye'de hemen hemen her evde bulunan dev kolonya markasına toplatma kararı çıktı. Evde bulunanlar sakın kullanayım demesin. O ürünler tek tek raflardan indiriliyor. Çok sevilen o ürünlerde zararlı madde tespit edildi. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin dev kolonya markasına Avrupa Komisyo’nundan toplatma kararı çıktı. Üretim yılı o tarihten önce olanlarda insan sağlığına tehlikeye atan maddelerin bulunduğu tespit edildi. Türkiye'nin köklü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer ile ilgili karar Avrupa Birliği Yürütme organı Avrupa Komisyonundan geldi.

ÜRÜNLER TOPLATILIYOR

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ünlü kolonya markasının Mart 2022'den önce üretilen bazı ürünlerinde acil toplanma kararı alındığı duyuruldu. Kararın gerekçesi olarak ürünlerde yer alan maddelerin sağlık açısından tehlike oluşturabileceği ifadeleri yer aldı. Avrupa Komisyonu resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgi doğrultusunda toplatmaya konu olan ürünlerin 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) adlı yasaklı maddeye maruz kaldığı ifade edildi.

Bazı ürünleri için Avrupa'da toplatma kararı: Eyüp Sabri Tuncer'den yeni açıklama - Ekonomim

BAŞKA MARKALARDA TOPLATILIYOR

Alınan kararın yalnızca Eyüp Sabri Tuncer ile ilgili olmadığı belirtilirken farklı firmalarda üretilen ürünler içinde toplatma kararı alındığı belirtildi. Unilever, Dove, L'Oreal, Nivea, Palmolive ve Schwarzkopf gibi Türkiye'de satış yapılan ürünlerin yasaklı ürünler listesinde yer aldığı aktarıldı.

Eyüp Sabri Tuncer'in bazı ürünleri Avrupa'da toplatılıyor! Şirketten açıklama: Marka karalanıyor - Dünya Gazetesi

2022 yılından önce üretimi yapılan kolonyalarda söz konusu maddelerin bulunduğu belirtilirken üreme sistemine zarar verdiği ve cilt hassasiyeti yarattığı aktarıldı. AB Kozmetik yönetmeliklerine uygun olmaması gerekçesiyle ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Avrupa Komisyonu’nun listesinde Eyüp Sabri Tuncer'e ait toplatılma kararı verilen ürünler ise şu şekilde:

  • Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
  • Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
  • Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
  • Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
  • Love Kisses (50ml, 250ml
  • Empress (50ml)
  • Wild Beauty (50ml, 250ml)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN