Milyonlarca kart sahibini ilgilendiren karar! BDDK yasaklıyor, artık kullanılmayacak

Milyonlarca kart sahibini ilgilendiren karar! BDDK yasaklıyor, artık kullanılmayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yeni bir çalışma başlattı! Milyonlarca kart sahibini ilgilendiriyor. Artık bunu yapamayacaksınız! Yapanların iptal ediliyor...

ATM kartlarında kullanılan şifrelerin kolay bulunabilmesi üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) harekete geçti. Milyonlarca kart sahibini ilgilendiren yeni düzenleme için çalışmalar başlatıldı.

Haber Global'in haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kolay tahmin edilebilen ATM şifrelerinin büyük bir güvenlik açığı oluşturduğunu tespit ederek, bu şifreleri yasaklamak için önemli bir çalışma başlattı. Kullanıcıların banka hesaplarını hedef alan siber saldırılar ve dolandırıcılık girişimlerinin artması, özellikle basit şifrelerin kullanımını ciddi bir risk haline getiriyor.

Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Yargıtay 'kart sahibi sorumlu' dedi: Bunu yapmazsanız harcamadığınız parayı ödemek zorundasınız… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

KOLAY ŞİFRELER TARİH OLUYOR

BDDK'nın yeni düzenlemesi kapsamında, ardışık rakamlar ve kişisel bilgilere dayanan basit şifreler yasaklanacak. Örneğin, il plaka kodları, futbol takımlarının kuruluş tarihleri ve yaygın semboller içeren sayılar artık ATM şifresi olarak kullanılamayacak. Özellikle 1234, 1907, 1963 gibi yaygın kullanılan şifreler, siber suçluların kolayca tahmin edebildiği şifreler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN