GSS borcu olanlara bu mesaj gönderiliyor: İcralık olmadan önce son uyarı! SGK, borçları tahsil etmek için düğmeye bastı

GSS borcu olanlara bu mesaj gönderiliyor: İcralık olmadan önce son uyarı! SGK, borçları tahsil etmek için düğmeye bastı

Sigortalı çalışanların maaşlarından her ay Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi kesiliyor, böylece sigortalı çalışanlar ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanıyor. Çalışmayanlar veya sigortasız çalışanlar ise GSS primini kendi ödemek zorunda. GSS prim borcunu ödemeyenlere SMS kısa mesaj gönderilmeye başlandı. İşte o mesaj...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcunu ödeyemeyen işsizlerin sayısı 2024 Ocak-Nisan döneminde 9,5 milyona ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) borcu olan vatandaşlara SMS kısa mesaj gönderildi.

GSS BORCUNU ÖDEMEYENLERE MESAJ GÖNDERİLDİ

Gelen mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Değerli sigortalımız, genel sağlık sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız."

gss-borcu-sms-mesaj.jpg

GSS BORCU OLAN KAÇ KİŞİ VAR?

Yurt'ta yer alan habere göre, GSS borcu olan kişi sayısında yıllar itibarıyla artıyor. 2018 yılında 6 milyon 945 bin olan GSS borcu sosyal yardımla ödenen kişi sayısı, 2019-2023 döneminde yıllara göre şöyle sıralandı:

2019: 7 milyon 524 bin 138

2020: 7 milyon 810 bin 588

2021: 9 milyon 488 bin 441

2022: 9 milyon 21 bin 162

2023: 9 milyon 444 bin 458

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN