Pazar sorunu bulunmuyor, 15 senedir tütüne alternatif oluyor!Selendi’de hasat başladı: Güneşte kurutulup kabuklarından ayrılıyor

Pazar sorunu bulunmuyor, 15 senedir tütüne alternatif oluyor!Selendi’de hasat başladı: Güneşte kurutulup kabuklarından ayrılıyor

15 senedir tütüne alternatif olarak ekiliyor hiçbir şekilde pazar sorunu bulunmuyor. Manisa'nın Selendi ilçesinde hasat ediliyor güneşte kurutulup kabuklarından ayrıldıktan sonra tezgahlardaki yerini alıyor. Selendi'de hasat süreci başladı.

Manisa'nın Selendi ilçesinde tütüne alternatif ürün olarak ekilen bademler 2009 yılından bu yana üreticinin yüzünü güldürüyor. Son yıllarda yaygınlaşan badem üretiminde çiftçiler hasat çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda hızlı yaygınlaşan badem üretiminde çalışmalar hızlandırılırken bademlerde pazar sorunu da bulunmuyor. Toplandıktan sonra kabuklarından ayrılan ürünler güneşte kurutuluyor 10.000 dekarlık alanda 300.000 ağaçla 650 üretici Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor.

TÜRKİYE'NİN GEÇİM KAPISI

Nonperial, Teksas, Ferragnes ve Ferraduel cinsleri ile üretimi yapılan bademler bu yılda çiftçinin umudu oldu. Badem ağaçlarından toplanan ürünler son yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile de ilçe ekonomisine katkı sağlıyor. Üretici Kemal Akçan, bu yıl bademlerde verimi yüksek olduğunu belirterek aile ekonomisinin bu ürünlere bağlı olduğunun altını çizdi.

Badem Selendi'nin yeni gelir kaynağı - Ekonomi Haberleri

Badem hasadında yer alan ilçe Kaymakamı Mustafa İlker Kara, "İlçemiz genelinde alternatif ürün grubu içinde, toplamda yaklaşık 10 bin dekar alana sahip olan bademin bu yıl havaların kurak gitmesine rağmen verimi açısından güzel bir sene olacağa benziyor. Hasat sezonumuz üreticilerimiz için hayırlı, bol, bereketli mahsul ve gelir sağlamasını temenni ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN