İkinci geçici vergi dönemi için süre uzatıldı

İkinci geçici vergi dönemi için süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2024 ikinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannameleri için son tarihi 6 Eylül Cuma gün sonuna kadar uzattı. Uzatma tarihi, özel hesap dönemine tabi mükellefleri de kapsıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için sürenin uzatıldığını duyurdu.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için sürenin uzatıldığı bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletilen talepler nedeniyle 27 Ağustos gün sonuna kadar verilmesi gereken 2024 ikinci geçici vergi dönemine (nisan-mayıs-haziran) ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 6 Eylül Cuma gün sonuna kadar uzatıldı" denildi.

ÖZEL HESAP DÖNEMİNE TABİ MÜKELLEFLERİ DE KAPSAYACAK

Söz konusu uzatma, ilgili geçici vergi dönemi itibarıyla beyanname verme tarihi 27 Ağustos günü sonu olan özel hesap dönemine tabi mükellefleri de kapsayacak.

Daha önce 19 Ağustos gün sonuna kadar verilmesi gereken vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 27 Ağustos Salı gün sonuna kadar uzatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN