Alışveriş harcaması bu tutarı geçerse kartla ödeme mecburi olacak! Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan çarpıcı iddia

Alışveriş harcaması bu tutarı geçerse kartla ödeme mecburi olacak! Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan çarpıcı iddia

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak çalışmasında, belirlenen tutarın üzerinde alışverişlerinde vatandaşların banka veya kredi kartı kullanmak zorunda kalacağını ileri sürdü. İşte detaylar...

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, 7 bin TL üzerinde olan ödemelerin sadece banka veya kredi kartıyla yapılacağını iddia etti.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun paylaşımı şöyle:

senol-babuscu-ekonomi-yorumu.jpg

KREDİ VE KREDİ KARTINI ÖDEYEMEYEN KİŞİ 1 MİLYONU AŞTI

Halktv'de yer alan habere göre, konuyu değerlendiren hukukçu Mustafa Zafer, şunları söyledi:

"Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan taslak çalışma kapsamında 7.000 Türk Lirası üzeri ödemelerin banka yada kredi kartı ile ödeme yapılacak olmasının zorunlu hale getirilmesi halinde yüzbinlerce vatandaş mağdur olabilir.

2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı ayına göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 41 artarak 1063 bin kişi oldu.

2024 Temmuz itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 122 artış ile 89 milyar TL oldu.

YASAL TAKİPTEKİ BORÇLULAR KART KULLANAMAYACAK

Eğer vatandaşa 7 bin TL üzeri alışverişlerde kredi kartı ya da banka kartı kullanma zorunluluğu getirilirse sadece 2024 Temmuz ayında takibe düşen 1 milyonda fazla kişinin taslak metnin uygulanması halinde çok büyük mağduriyetler yaşamasına neden olunabilir.

Yasal takipte ödenemediği için icraya düşen kredi kartlarının kullanılması mümkün olmadığından vatandaşların bu kartları kullanarak alışveriş yapması da mümkün olamayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN