İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nda 6. kez yanardağ patladı

İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nda 6. kez yanardağ patladı

İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’ndaki yanardağ, Aralık 2023’ten bu yana 6. kez patladı. Son patlama 22:26'da gerçekleşti ve 4.0 şiddetinde bir depremle birlikte küçük sarsıntılar yaşandı. Patlama sonucu lavlar gece gökyüzünü aydınlatırken, Grindavik kasabası tahliye edildi.

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası’ndaki yanardağ, Aralık 2023’ten bu yana 6. kez patladı.

İzlanda Meteoroloji Ofisi’ne (IMO) göre yerel saatle 21.26’da meydana gelen patlama nedeniyle küçük çaplı sarsıntılar yaşandı. IMO, 22.37’de 4.0 şiddetinde deprem meydana geldiğini açıkladı.

9898554.jpg

Yanardağdan çıkan lavlar gece gökyüzünü aydınlatırken, Grindavik kasabası, patlamanın ardından tahliye edildi.

Patlamanın etkisinin, bazı yolların kapanmasıyla sınırlı olduğuna işaret eden yetkililer, henüz büyük bir tehdit bulunmadığını ifade etti.

Patlama sonrası İzlanda’daki uçuşların normal şekilde devam ettiği belirtildi.

9899077.jpg

NE OLMUŞTU?

Ülkenin Reykjanes Yarımadası’ndaki 2 yanardağda 18 Aralık 2023 ve 14 Ocak tarihlerinde patlama meydana gelmişti.

Grindavik kasabasında yaşayan yaklaşık 4 bin kişi Aralık ayında meydana gelen patlama öncesinde tedbir amaçlı Kasım ayında tahliye edilmiş, kasaba sakinlerinin küçük bir kısmı bölgeye geri dönmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN