Tıp dünyası bunu konuşuyor! 'İki defa doğan' bebek

Tıp dünyası bunu konuşuyor! 'İki defa doğan' bebek

İngiltere'de Luca adlı bir bebeğin doğum hikayesi, tıp dünyasında büyük yankı uyandırdı. 23 yaşındaki Lisa Coffee, hamileliğinin altıncı ayında, bebeğinin omuriliğindeki sorunu düzeltmek için riskli bir ameliyat geçirdi. Cerrahlar, Luca'yı rahimden çıkarıp ameliyat ettikten sonra dikkatlice tekrar anne karnına yerleştirdiler.

İngiltere'de yaşayan 23 yaşındaki Lisa Coffee, hamileliğinin altıncı ayında doktorlardan aldığı endişe verici bir haberle sarsıldı. Bebeklerinin omuriliğinde, omurga eğriliğine yol açabilecek ciddi bir sorun olduğunu öğrenen Lisa ve ailesi, hayatlarını değiştirecek zorlu bir kararla karşı karşıya kaldı. Doktorlar, bebekte doğum sonrası ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek bu durumu düzeltmek için riskli bir operasyon önerdi.

BEBEĞİN HAYATA TUTUNMASI OPERASYONA BAĞLIYDI

Bu operasyon, tıp dünyasında nadir görülen ve büyük dikkat gerektiren bir prosedürdü. Bebek, Lisa'nın rahminden çıkarılarak omuriliğindeki sorun giderilecek, ardından yeniden anne karnına yerleştirilecekti. Lisa ve ailesi için bu karar, hem umut dolu hem de korkutucuydu. Ancak, bebeğin gelecekte daha sağlıklı bir hayat sürme şansı bu operasyona bağlıydı.

İKİNCİ DOĞUMU OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Uzman cerrahlar, Lisa’nın altı aylık hamileyken bebeği Luca’yı rahminden çıkararak omuriliğindeki sorunu düzeltmek için başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Ameliyatın ardından Luca, dikkatli bir şekilde tekrar annesinin rahmine yerleştirildi. Bekleyiş dolu haftalar sonunda, Lisa'nın hamileliği dokuzuncu ayda sona erdi ve küçük Luca dünyaya geldi. Ancak bu, Luca’nın ilk değil, ikinci doğumu olarak kayıtlara geçti.

Doğumu takip eden günlerde, Luca’nın sağlığı yakından izlendi. Ameliyat başarılı geçmiş olsa da, küçük bebek yürümekte zorluk çekiyordu. Bu nedenle, Luca için yoğun bir fizyoterapi programı başlatıldı. Uzmanlar, fizik tedavi sayesinde Luca’nın hareket kabiliyetinin giderek iyileştiğini, her geçen gün daha kolay hareket etmeye başladığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN