Almanya’da çocuk yoksulluğu: 2022 verileri alarm veriyor

Almanya’da çocuk yoksulluğu: 2022 verileri alarm veriyor

Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü’nün 2022 raporu, Almanya’daki çocukların büyük bir kısmının yoksulluk sınırının altında yaşadığını ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Çocukların yaşam standartlarındaki düşüş ve yoksulluk riski günümüzde hala endişe verici.

2022’de yayınlanan rapor, Almanya’da çocuk yoksulluğunun alarm verici seviyede olduğunu ortaya koymuştu. Günümüzde benzer sorunlar devam ediyor; her 5 çocuktan 1’i yoksulluk riskiyle karşı karşıya.

Almanya’da yapılan son araştırmalar, 15 yaş altındaki çocukların yaklaşık yüzde 18,8’inin yoksulluk sınırının altında gelir elde eden ailelerde yaşadığını ortaya koydu. Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'da çocuk yoksulluğunun bu kadar yüksek seviyelerde olması, sosyal politikalar ve ekonomik eşitsizlikler konusundaki endişeleri artırıyor. Uzmanlar, yoksulluk riski altındaki çocuklar için acil önlemler alınması gerektiğini vurguluyor.

Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, kişi başı milli gelirin 50 bin doların üzerinde olduğu Almanya'da, 2022'de her 5 çocuktan 1'inin yoksulluk riski altında bulunduğu ortaya konulmuştu.

Yoksulluk riski altındaki çocukların çoğunluğunun maddi bakımdan hayat standartlarında kısıtlılıklar olduğu belirtilen araştırma raporunda, yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelerin yıpranmış mobilyalarını değiştiremediği, sabit bir miktar para biriktiremediği veya bir haftalığına tatile çıkamadığı ifade edildi.

GÖÇMEN KÖKENLİ ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA

Raporda, özellikle tek ebeveynli hanelerdeki çocuklar, göçmen kökenliler, 3 ya da daha fazla kardeşi olanlar ve Doğu Almanya'dan gelenlerin diğer çocuklara kıyasla daha yüksek yoksulluk riski altında olduğu belirtilerek, yüksek eğitim ve ebeveynlerin çalışıyor olmasının birçok durumda yoksulluk riskine karşı koruma sağladığına işaret edildi.

Yoksulluk riski olan ve olmayan hanelerdeki çocuklar arasında düzenli cep harçlığı ya da ders çalışacak bir yer gibi çocuklara özgü ihtiyaçlar söz konusu olduğunda da belirgin farklılıklar olduğu belirtilen raporda, çocuklar ve gençler için yoksulluk riskini azaltmak için ebeveynlerin iş gücüne katılımının teşvik edilmesi ve sosyal yardımlara kolay erişim tavsiyesinde bulunuldu.

Öte yandan, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütüne göre, medyan net hane gelirinin yüzde 60'ından daha azına sahip olan herkes yoksulluk riski altında kabul ediliyor. 2 yetişkin ve 14 yaşın altında 2 çocuğun bulunduğu 4 kişilik bir hanede bu, 2 bin 421 eurodan daha az bir gelire denk geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN