Trump’ın Rusya ile ilişkileri sorgulanıyor: Seçim öncesi ‘Rus ajanı’ iddiası

Trump’ın Rusya ile ilişkileri sorgulanıyor: Seçim öncesi ‘Rus ajanı’ iddiası

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın görevdeyken kovduğu eski FBI yönetici yardımcısı Andrew McCabe, Trump'ın "Rus ajanı" olabileceğini iddia etti. McCabe, Trump'ın Putin’e duyduğu hayranlığın sorgulanması gerektiğini ve Rusya'nın ABD üzerindeki etkisi konusunda ciddi endişeleri olduğunu belirtti.

Eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yönetici yardımcısı Andrew McCabe, Cumhuriyetçi Parti'nin 5 Kasım'da yapılacak seçimlerdeki başkan adayı Donald Trump’ın “Rus ajanı” olabileceğini öne sürdü. McCabe, Trump’ın geleneksel anlamda bir Rus ajanı ya da istihbarat personeli olmamakla birlikte, Rusya için çalışan bir kişi olduğunu belirtti.

TRUMP’IN RUSYA İLE İLİŞKİLERİ SORGULANIYOR

McCabe, 2018 yılında Donald Trump tarafından görevden alınmıştı. Trump'ın Rusya ile olan ilişkileri ve Vladimir Putin ile kurduğu bağlar hakkında McCabe, önemli sorular doğurduğunu ifade etti. McCabe, One Decision podcast yayınında İngiliz istihbarat servisi MI6'nın eski başkanlarından Richard Dearlove’un Trump’ın Rus ajanı olma ihtimalini sorması üzerine, “Düşünüyorum, düşünüyorum” yanıtını verdi. McCabe, Trump’ın Putin ile telefon görüşmeleri ve yüz yüze görüşmeler gibi etkileşimlerinin yanı sıra Putin hakkında kamuoyu önünde söylediklerinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

FBI Deputy Director Andrew McCabe stepping downAndrew McCabe

McCabe, Trump’ın Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına ve NATO'yu destekleme konusundaki tutumuna da eleştiride bulundu. Trump’ın, diğer Amerikan başkanlarının aksine, Putin’e duyduğu hayranlığın sorgulanması gerektiğini ifade etti. McCabe, Trump’ın ikinci bir döneminin olasılığı konusunda "çok ciddi endişeleri" olduğunu belirterek, Rusya'nın ABD'nin içişlerine müdahale etme yeteneği konusundaki endişelerini dile getirdi.

RUSYA’NIN AMERİKA’DAKİ POLİTİK SİSTEME MÜDAHALESİ

McCabe, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale etme çabalarının ve Trump ile Moskova arasındaki bağlantıların soruşturulması sırasında kısa bir süre FBI’da yönetici yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 Mart’ında, McCabe emekli olmasına iki gün kala görevden alındı. McCabe, daha sonra basına sızdırılan bilgiler hakkında yalan söylediği iddiasıyla ceza soruşturmasına tabi tutuldu ancak bu soruşturma sonradan düşürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN