İsrail'den yeni işgal bölgesine bombardıman: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'den yeni işgal bölgesine bombardıman: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yeni işgal ettikleri mahalleleri karadan bombaladı. "Hareket eden her şeyin" hedef alındığı saldırılarda çok sayıda ölen ve yaralanan oldu.

Filistin halkına yönelik katliamına 7 Ekim 2023'den beri aralıksız devam eden İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki "Şucaiyye" ve "Tuffah" mahallelerinde sivillerin evlerini topçu ateşiyle bombaladı.

Sivil savunma ekipleri, evlerin enkazından şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda ölü ve yaralı çıkardı. Yaralılar, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne nakledildi.

Ayrıca görgü tanıkları, İsrail'e ait Quadcopter dronların Şucaiyye Mahallesi'nde hareket eden her şeye ateş açtığını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

İsrail devlet televizyonu KAN, ordunun, dün sabah saatlerinden bu yana Şucaiyye Mahallesi'ne yoğun topçu ve hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak karadan girmeye başladığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentinin doğu bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve bölge sakinlerinden Şucaiyye, Turkman ve Tuffah mahallelerini boşaltmalarını istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN