CHP'nin 'Emek Mitingi'ne katılan işçiler konuştu: Üç beş yerden maaş alıp, bize 'kemer sıkın' diyorlar

CHP'nin 'Emek Mitingi'ne katılan işçiler konuştu: Üç beş yerden maaş alıp, bize 'kemer sıkın' diyorlar

CHP, Gebze Kapalı Pazar Alanı’nda 'Emek Mitingi' düzenliyor. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren ve mitinge katılan işçiler ise 'Çalışan değil devlet kemer sıksın' mesajını veriyor. Türkiye'nin birçok ilinden Gebze’ye gelen vatandaşlar şimdiye kadar AK Parti'ye oy verdiklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Şimdiye kadar AK Parti'ye verdik. Artık tövbe. Aldığım maaşa baktım, bıraktım. Sadece yalan söylüyorlar. Kendileri üç beş yerden maaş alıyorlar. Bize 'kemerleri sıkın' diyorlar."

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapılacak olan 'Emek Mitingi' başladı.

Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, CHP'nin Emek Mitingi'ne katılanların çoğunluğu emeklilerden oluşuyor. Mitingte AK Partili olduğunu ve hükümete tepkili olduğunu belirten vatandaşlar da var. Saat 17.00'da başlayan miting için İstanbul, Bursa, Yalova ve Ankara gibi illerden vatandaşlar geldi.

Saatler öncesinde alana giden emekliler, ‘geçinemediklerini’ söylerken, temmuzda ara zammın zorunluluk olduğunu belirtiyor.

yeni-proje-001.jpg

Miting alanında bulunan bir EYT’li işçi, emekli bağlama yüzdesi nedeniyle emekli olmak istemediğini söyledi. AK Parti hükümetinin 2008’de uygulamaya geçirdiği düzenlemeye göre emekli aylıkları yüzde 35’den bağlanıyor.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren işçi, Osman Çaklı'ya şunları söylüyor:

“EYT'liyim ama maaş yetmediği için emekli olmadım. Emekli aylığı yüzde 35'ten bağlanıyor. Eskiden bir ev bir araba alınıyordu emekli ikramiyesi ile. Bu oranın yüzde 60'lara çekilmesi lazım. Bir fabrikada enjeksiyon bölümünde 11 yıldır çalışıyorum. Asgari ücretten biraz fazla alıyorum ama yetmiyor. Ben ara zam için buraya geldim. Hazinede para kalmadı. Söz verdiler tutamadılar. Bunun bedelini biz ödüyoruz. Çalışanların değil devletin kemer sıkmasını istiyoruz."

Şimdiye kadar AK Parti’ye oy verdiğini sözlerine ekleyen emekliler şu sözlerle yakındı:

“Şimdiye kadar AK Parti'ye verdik. Artık tövbe. Aldığım maaşa baktım, bıraktım. Sadece yalan söylüyorlar. Kendileri üç beş yerden maaş alıyorlar. Bize 'kemerleri sıkın' diyorlar. Yakamızdan düşsünler artık. Bundan sonra muhalefeti destekliyoruz. Erdoğan bugün söylediğini yarın inkar ediyor. Ekrem İmamoğlu'na ‘Sisi’ diyordu, şimdi Sisi'yle kucaklaşıyor. Bu işleri düzeltmezse oy moy yok. AK Parti'nin işi bitti, bundan sonra emekliden oy alamaz. Zammı kendilerine yapıyorlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN