Yola çıktılar akın akın geliyorlar! Ne Alman ne Rus, 1.5 milyonu Türkiye'ye geliyor

Yola çıktılar akın akın geliyorlar! Ne Alman ne Rus, 1.5 milyonu Türkiye'ye geliyor

Türkiye turizmde yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Bu sefer ne Alman ne Rus vatandaşları. O ülkeden 1,5 milyonu aşkın turist Türkiye’ye gelmek için gün sayıyor. İşte detaylar…

Romanya vatandaşlarına kimlikle Türkiye’ye giriş imkanı sağlanmasının ardından ülkemizde yeni bir turizm hareketliliği yaşanması bekleniyor. Geçen sene Romanya’dan yaklaşık 990.000 turist gelirken, yeni düzenlemeyle birlikte bu rakamın 1,5 milyonu aşması öngörülüyor.

CUMHURBAŞKANI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu’yla yaptıkları ortak basın toplantısında, yeni kararı şu sözlerle duyurmuştu:

"Rumen vatandaşlarının ülkemize kimlikle seyahatini mümkün kılacak düzenlemeyi hayata geçirdiğimizi bu vesileyle duyurmak istiyorum"

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, kimlikle giriş imkanıyla Romanya’dan Türkiye’ye gelen turistlerin sayısında minimum yüzde 30 artış yaşanacağını düşündüklerini söyledi. Pasaport ile vize masraflarının kalması da bütçenin tamamen tatil harcamalarına ayrılması anlamına geliyor.

romanyadan-turkiyeye-turist-akini-1.jpg

ANTALYA DAHA DA CANLANACAK

Romanya, Antalya’ya da en fazla turist gönderen ülkelerden ilk 10’da yer alıyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, yeni düzenlemeyle birlikte Antalya’ya gelen turistlerin sayısında yüzde 50 artış olacağını öngörüyor.

Söz konusu düzenleme Türkiye’nin turizm gelirlerini artıracak gibi duruyor. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı yaşanan durağanlığı telafi etme konusunda epey yardımcı olacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN