Gazze'de yakıt tükendi: Hastaneler 48 saat sonra elektriksiz kalacak

Gazze'de yakıt tükendi: Hastaneler 48 saat sonra elektriksiz kalacak

Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze için acil durum çağrısında bulundu. Bakanlık, Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren az sayıdaki hastane ve sağlık tesisinin yakıt gönderilmediği takdirde 48 saat içinde elektriksiz kalacağını belirtti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sadece sivil kayıplara yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda bölgenin hayati hizmetlerini de tehdit ediyor. Gazze'de bulunan az sayıdaki hastane ve sağlık tesisi, yakıt sıkıntısı nedeniyle elektriksiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

HASTANELERİN SON 48 SAATİ KALDI

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren hastane ve sağlık tesislerinin yakıt gönderilmediği takdirde 48 saat içinde elektriksiz kalacağı belirtildi. Elektrik kesintisi, yoğun bakım üniteleri, ventilatörler, diyaliz makineleri ve diğer kritik hayat kurtaran tıbbi ekipmanların çalışamaz hale gelmesi anlamına geliyor.

YARDIM KURULUŞLARINA ÇAĞRI

Filistin Sağlık Bakanlığı, “Tüm ilgili, uluslararası ve insani yardım kuruluşlarına gerekli yakıtın getirilmesi için hızlı bir şekilde müdahale etmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadeleriyle uluslararası toplumdan acil yardım talep etti.

Bakanlık, hastanelerin ve sağlık tesislerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli yakıtın sağlanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Gazze’deki elektrik altyapısının büyük bölümü, İsrail saldırıları sonucu tahrip olmuş durumda. Bu nedenle, hastaneler ve sağlık tesisleri operasyonlarını sürdürebilmek için büyük ölçüde yakıtla çalışan jeneratörlere bağımlı. Ancak, yakıtın tükenmesiyle birlikte bu jeneratörler de devre dışı kalacak ve hastaneler elektriksiz kalacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN